HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu'ndan Avrupalı parlamenterlere sert tepki

Başbakan Ahmet Davutoğlu Strasbourg'da Avrupa konseyi Parlamenterler Meclisi'nde Avrupalı parlamenterleri yüzlerine karşı eleştirdi.

İşte Davutoğlu'nun konuşmalarından satır başları:

Ortak terör tehdidi karşısında yek vücut olmalıyız. Avrupa'dan doğrudan terörle ilgili çağrılarımıza cevap verilemiyor. insanlığın orta sağduyusu istisnalar ve hiyerarşilerle sarsılıyor.

Avrupa kalbindeki krizleri aşamıyor. Bugün Avrupa tarihinin en büyük kitlesel göç dalgasıyla karşı karşıya. Türkiye'de dünyada en fazla mülteci ağırlayan ülkedir.

Benim ülkemde bu mülteciler ağırlanırken tek bir mülteci karşıtı gösteri toplumda egemen olamadı. Sizin huzurunuzda 72 milyon vatandaşımızı takdir ediyorum.

Savaştan baskıdan kaçanlara el uzatmak tüm insanlığın zorunluluğudur. Sığınmacılara açık kapı politikası uygulanıyor Bizim yüreğimiz ardına kadar açıktır açık kalacaktır.

Burada bu salonda ifade ediyorum ki Avrupa'da mültecilere kötü muamele yapılıyor. Düzensiz göç ortalık sorunlarımızdandır. sadece Türkiye'nin çabaları bu sorunu çözmede yeterli olmamaktadır.

Hepimiz kayıp nesiller riskinin farkına varmalıyız. Ben buraya takdir edilmek için gelmedim. Biz yalnızca sorunun ciddiyetinin farkında olunması için uluslararası kamuoyuyla paylaşıyoruz.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler