HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu'ndan Erdoğan mesajı: Sözüme sadığım

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımız ile insani ve kardeşlik hukukumuzu gözeteceğim, asla spekülasyon yapılmasına müsade etmem. Ben verdiğim söze sadığım" diye konuştu

Olağanüstü kongre kararının alındığı AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu'nun kongrede aday olmayacağını açıkladığı konuşmasında CumhurbaşkanıErdoğan ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız ile insani ve kardeşlik hukukumuzu gözeteceğim, asla spekülasyon yapılmasına müsade etmem. Ben verdiğim söze sadığım, Cumhurbaşkanımız hakkında tek bir olumsuz söz ağzımdan çıkmadı, çıkmayacak. Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurumdur. Kimse yeni fitne kapıları açmaya çalışmasın. Cumhurbaşkanı ile vefa ilişkimi sürdüreceğim" dedi.

Davutoğlu şimdi ne yapacak

Olağanüstü Ak parti Kongresi’nde aday olmayacağı belirtilen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ak parti milletvekili olarak siyasi hayatına devam edeceği öğrenildi.

CNN Türk Ankara temsilcisi Hande Fırat’ın verdiği bilgiye göre Davutoğlu İstanbul’da ikamet edeceK ve sadece yasama çalışmaları için Ankara’ya gidecek.

Hande Fırat, son kulis bilgilerini duyururken "Kendisini (Davutoğlu) belki Ankara'da çok görmeyeceğiz. Herhalde kendisini daha çok İstanbul'da yerleşmiş olarak göreceğiz.AK Parti'den istifa etmesi beklenmiyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti’de genel başkanlık koltuğuna kimin oturacağı sorusuna da yanıt aranıyor. Kulislerde dolaşan isimler var. Hande Fırat, “Bu isimlerden bir tanesini Cumhurbaşkanıişaret edecektir. Kongrede tek aday beklenmiyor. Çok aday beklemiyoruz” diye konuştu.

Davutoğlu'nun oğlu da toplantıyı izledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunduğu sıralarda oğlu da kendisini yalnız bırakmadı.

Toplantıyı Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu da izledi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler