HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu'ndan Gül açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığı ile ilgili açıklamada bulundu.

Başbakan Davutoğlu, Birleşmiş Milletler'deki (BM) temasları sırasında Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

11. Cumhurbaşkanı Gül'ün AK Parti'ye geri döneceği ve genel seçimlerde milletvekili adayı olacağı yönündeki iddialara yanıt veren Davutoğlu, Gül'ün AK Parti'nin kurucularından olduğunu anımsattı. Gül'ün AK Parti hükümetlerinin ilk başbakanı ve ilk cumhurbaşkanı olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar AK Parti'de bir önemli görev üstlenmesi ya da AK Parti içinde siyaset yapması hepimiz için sadece gurur verici bir gelişme olur dolayısıyla. Tabii takdir kendilerinin ama böyle bir girişim için davete bile ihtiyaç yoktur. Bunu daha önce de zikrettim. Takdir kendilerinin. Davete bile ihtiyacı yoktur. Kendisine 'hayırlı olsun ve hoş geldin' deriz böyle bir şey olursa" diye konuştu.

"BUNDAN SADECE MEMNUNİYET DUYARIZ"

Bu konuda Gül ile görüştüğünü belirten Davutoğlu, "Ama sinyal yoktu. Kendisinden sinyal olmasına da gerek yok. Ne zaman arzu ederlerse AK Parti kapıları her zaman açıktır. Zaten bunu söylemek bile zaittir. Yani dışarıda olan birine kapı açılır. Zaten içeride olan birisi için bunu bile söylemek bile eski tabir ile zaittir, fazladır. Dediğim gibi kararları ne şekilde olursa hepimiz için sadece onur verici bir gelişme olur. Bundan sadece memnuniyet duyarız. Zaten benim şahsen cumhurbaşkanımız Sayın Gül ile ilişkilerimiz herkes tarafından biliniyor, yakın bir dostluk ilişkisidir. Dava arkadaşlığıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ile olduğu gibi hep bu yolda on yıllardır beraber olmuş, omuz omuza vermiş, dava arkadaşlarıyız. Bunun konuşulması bile zaittir. AK Parti kendisinin öncü kurucu olduğu evidir" dedi.

"AK PARTİ, PARTİ KAPATMANIN KARŞISINDA KALE GİBİ DURUR"

CHP'nin kapatılmasına ilişkin iddiaların anımsatılarak bu konuda görüşü sorulması üzerine Davutoğlu, "Böyle bir tartışmanın mevcudiyetinden bahsetmek dahi abeste iştigaldir. Türkiye'de demokrasi öylesine olgunlaşmış ki parti kapatma diye bir şey bırak teşvik görmeyi, bahsedildiğinde dahi 'bu muhaldir, olmaz' denilecek bir husustur. Nitekim 2010 referandumunda, CHP referandumda bu maddelere karşı çıkmıştı, partinin kapatılmasını tümüyle ortadan kaldırılması için AK Parti çalıştı. Maalesef yeterli çoğunluk olmadığı için zorlaştırıldı. Ama parlamentoda AK Parti'nin bu çabalarına rağmen, istediğimiz netlikte parti kapatma imkansız hale getirilemedi ancak, zorlaştırıldı" diye konuştu.

Zorlaştırma ile parti kapatmanın Meclis kararına bağlandığının altını çizen Davutoğlu, "Ben buradan açık bir şekilde ilan ediyorum, herhangi bir parti için kapatma kararı olduğunda TBMM'de AK Parti kapatma kararının karşısında yer alır. Bundan da kimsenin tereddüttü olmasın. Hiç kimse tam seçim öncesinde böyle mağduriyet edebiyatı içine girmesin. Hangi parti için olursa olsun, hangi ideolojik gerekçeler olursa olsun, kapatma davası diye bir şey söz konusu olduğunda AK Parti bunun karşısında kale gibi durur. Bunu net olarak ifade ediyorum. Artık bu muhal ve muhayyel senaryoların içinden Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve ekibinin mağduriyet havasına girmemesi lazım. Türkiye'de demokrasi yeterli olgunluğa erişmiştir. Kimsenin bu konuda tereddüt etmemesi lazım" ifadelerini kullandı.

"DEMEK Kİ SEÇİMLERLE İLGİLİ ÜMİTLERİ O KADAR ZAYIF"

Başka bir konuya dikkat çekmek istediğini belirten Davutoğlu, "Demek ki seçimlerle ilgili ümitleri o kadar zayıf ki bu tür söylentiler üzerinden olağan üstü bir hava varmış gibi görüntü vermeye çalışıyorlar. İşte kendilerine açık bir garanti veriyorum, hiçbir şekilde AK Parti ne CHP, ne MHP ne herhangi bir partinin kapatılmasına geçit de vermez izin de vermez" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler