HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu'ndan oylama için Akdoğan'a vekalet

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 4 eski bakanın Yüce Divan oylaması için Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a vekalet verdiğini söyledi.

Davutoğlu'ndan oylama için Akdoğan'a vekalet

LONDRA(ANKA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 4 eski bakanın Yüce Divan oylaması için Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a vekalet verdiğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, İngiltere temasları sırasında David Cameron ile görüşmeden önce gazetecilere açıklamalarda bulundu. İngiltere'deki ziyaretleri hakkında bilgi veren Davutoğlu, yatırımcı firmaların yöneticileriyle bir araya geldiklerini söyledi. İngiltere'deki kanat önderleri ve basın editörleriyle bir araya geleceklerini anlatan Davutoğlu, "İnşallah yarın öğleden sonra da İsviçre'ye Davos'a geçip, Davos'ta G-20 dönem başkanlığının bütün katılımcılara vereceği temel sunum, bu bir gelenek. G-20 dönem başkanları her yıl Davos'ta bütün katılımcılara dönük olarak ana bir konuşma yapar ve önceliklerini anlatır" dedi.

"OYLAMA İÇİN VEKALET BIRAKTIM"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Davutoğlu, 4 eski bakanın yüce divana gönderilmesine ilişkin yapılacak oylamanın anımsatılması ve kendisinin oy kullanıp kullanmayacağının sorulması üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Bu sürecin hem soruşturma komisyonu hem de Genel Kurul süreci belirli bir yasal çerçeve içinde yapılır. Soruşturma komisyonunda da Genel Kurul esnasında da ihsası reyde bulunmak yasal değildir. Bu konuda soruşturma komisyonu oluşumu sürecinde AK Parti olarak biz çok açık bir tavır sergiledik, komisyon oluşmasına öncülük eden AK Parti'dir. Herhangi müdahil olma söz konusu olmamıştır, hiçbir komisyon üyesi ile konuşmamaya ben özen gösterdim. Komisyon, hukuku değerlendirme içinde kendi değerlendirmesini yaptı. Bir sonuca ulaştı, şimdi de Genel Kurul'da oylanacak. Genel Kurul'da da dediğim yasal çerçeve içerisinde ihsası rey yapmadan da en doğru sonuca ulaşılacağı kanaatindeyim."

Kendinin oylamada oy kullanacağını belirten Davutoğlu, "Vekalet bıraktığım bir arkadaşım var. Herhangi bir arkadaş kullanabilir ama bu sefer Yalçın Bey'e bıraktım" dedi.

"BİR DAHA HİÇ KİMSE EN ÜST DÜZEY YETKİLİLERİNİ DİNLEME CESARETİ BULAMAYACAKTIR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da düzenlenen yeni "paralel yapı" operasyonuyla ilgili soruya, "Bu maalesef siyasi tarihimizde karşılaştığımız çok olumsuz bir tablo. Her kademesinde değişik şekilde sızmış unsurlar, devletin bütün gizli toplantılarını ve ayrıca o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanımızı, Dışişleri Bakanı olarak beni ve birçok arkadaşımızı kriptolu telefon üzerinden dinlemekle işlenen vahim bir suçtur, açık bir casusluk faaliyetidir. Bu konuda yasal süreç işlediği için nihai hüküm yasal sürecin sonunda verilecek. Bizim görevimiz, kim olursa olsun, hangi araç kullanılmış olursa olsun, ne zaman yapılmış olursa olsun, böyle bir ihanetin ortaya çıkması için bütün çabayı göstermektir. Bu konuda yapılan çalışmaları yakından takip ediyorum. Bugün de İçişleri Bakanımız ile tekrar görüştük. Dolayısıyla bu süreç, kararlı bir şekilde devam ettirilecek. Bir daha hiç kimse, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en üst düzey yetkililerini ve en önemli ciddi toplantılarını ya da kriptolu görüşmelerini takip etme cesareti bulamayacaktır. Şimdiye kadar bu suçu işlemiş olanlar da adalete teslim edilecekler. Bu konuda kamuoyunun hiç bir şüphesi olmamalıdır" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler