HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş, annesinin elini öpüp hayır duasını alarak seçim startını verdi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, anne ve babasını evlerinde ziyaret etti. Demirtaş, annesi ve babasının elini öpüp hayır dualarını alarak seçim startını verdiklerini söyledi.

Demirtaş, annesinin elini öpüp hayır duasını alarak seçim startını verdi

HDP, geçtiğimiz Salı günü milletvekili adaylarını Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. Türkiye'nin 81 ilinden 550 milletvekili adayı gösteren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aday işlemlerinin belirlenmesinin ardından anne ve babasını ziyarete geldi. Ailesinin Kayapınar ilçesinde bulunan evini ziyaret eden Demirtaş, burada annesi ve babasının elini öpüp hayır dualarını aldı.

Daha sonra eşi, kardeşleri ve yakınları ile birlikte aile fotoğrafı veren Demirtaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"550 MİLLETVEKİLİ ADAYIMIZLA HALKIMIZIN KARŞISINA ÇIKMAYA HAZIRLANIYORUZ"

Ailesini uzun zamandır ziyaret etmediğini belirten Demirtaş, annesinin ve babasının hayır duasını almaya geldiğini söyledi. Demirtaş, "Bütün partiler adaylarını açıkladılar. Halkların Demokratik Partisi olarak biz de 550 milletvekili adayımızla halkımızın karşısına çıkmaya hazırlanıyoruz. Her şeyden önce bütün adaylara başarılar diliyorum. Adaylar, halkımız için hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ortaya çıkacak sonuç, ülkemiz için, bütün halklar için inşallah hayırlı bir sonuç olacaktır. Bizler de Cuma gününden itibaren artık fiili olarak da seçim kampanyamızın startını veriyoruz. Ankara'da aday tanıtımı ile birlikte çalışmalarımız başlayacak. Yoğun bir dönem olacak tabi. Uzun süredir annemi, babamı ziyaret edememiştim. Bugün onları da ziyaret edip hayır dualarını aldım. Bütün annelerin babaların duaları ile birlikte bu yola çıktığımızda başarılı olacağız” dedi.

(üst sıra sağdan sola), kardeşleri, Bahar Demirtaş, Aygül Demirtaş Gökalp, Şadiye Demirtaş Buluttekin, Nurcan Demirtaş Türkmen, Süleyman Demirtaş) (Alt sıra sağdan sola), eşi Başak Demirtaş, annesi Sadiye Demirtaş, Selahattin Demirtaş, babası Tahir Demirtaş)

HDP İLK DEFA TÜM TÜRKİYE'DE MİTİNG YAPACAK

Partilerinin, diğer partilere göre daha avantajlı olduğunu belirten Demirtaş, şunları söyledi:

"Biz bir defa diğer partilere göre biraz daha avantajlıyız çünkü iki genel başkan var, eş genel başkanlık sistemi olduğu için avantajlıyız. Ben ve Figen hanım hedef olarak Türkiye'nin 81 iline de ve birçok ilçesine gitmeyi planlıyoruz. Zaman çok sınırlı, 2 ay çok uzun bir zaman değil. Türkiye büyük bir coğrafya. Çok sayıda yerleşim birimi seçim bölgesi var. Bu nedenle yetiştirmekte biraz zorlanabiliriz ama hedef olarak, her yerde miting yapamasak da, mutlaka bir etkinlik planlaması ile iki eş genel başkan olarak ulaşmayı, yetiştirmeyi düşünüyoruz.”

"HDP BÜTÜN ÜLKENİN ORTAK PARTİSİDİR"

Halkların Demokratik Partisi'nin bütün ülkenin ortak partisi olduğuna dikkat çeken Demirtaş, şöyle devam etti:

"Edirne'de de orayı temsil eden adaylarımız var, Kırklareli'nde de Trabzon'dan da, Kırıkkale'de de İzmir, Antalya, Hakkari, Van'da, Diyarbakır'da da o yereli temsil eden adaylarımız var. Ama her yerde aynı zamanda bütün Türkiye'yi kucaklayacak aday isimleri de var. Dolayısıyla, batıdaki adaylarımız da, batıdaki kitleler tarafından son derece coşkuyla karşılandı. HDP zaten uzun süredir, politikası ile söylemi ile Türkiye'de ciddi bir umut yaratmış, ciddi bir heyecan yaratmıştır. Biz öyle sanıyorum ki seçim kampanyası ilerledikçe, bunu mitinglerimizdeki, coşkulu heyecanı rahatlıkla görebileceğiz. Batından da çok olumlu tepkiler alıyoruz. Çok olumlu referanslar alıyoruz. Daha önce başka partilere oy vermiş kesimler, bizleri, partililerimizi, milletvekillerimizi gördükleri yerde mutlaka ilgilerini belirtiyorlar. Tabii ki, bu ne kadar oya dönüşür, bunu 7 Haziran akşamı hep birlikte göreceğiz. Ama biz, bizlere, partimize olan ilgiden son derece memnunuz. Ve buna layık olmaya çalışıyoruz. Bize duyulan umudu, bize duyulan ilgiyi, güveni, boşa çıkarmadan insanlarımızın beklediği sonucu ortaya çıkararak, demokrasi, barış ve özgürlük konusunda da Türkiye'nin önünü açacak bir zaferi bütün Türkiye'ye armağan etmek için hazırlanıyoruz.”

"BİZ BARAJI AŞACAĞIMIZA KESİNLİKLE İNANIYORUZ"

Yüzde 10'luk seçim barajını aşacaklarına kesinlikle inandıklarını belirten Demirtaş, "Barajın sınırında olduğumuzu belirttim. Evet, biz barajı aşacağımıza kesinlikle inanıyoruz. Çok yüksek oylarla, halkın desteğini alabileceğimize yürekten inanıyoruz. AKP'de de ciddi bir düşüş olduğunu görüyoruz. Yani AKP tam da iktidardan hükümetten düşmenin sınırında. Biz de barajı aşmanın sınırındayız. Bu ikisi, bir biriyle ters orantılı bir şekilde ilerliyor. Biz arttıkça AKP geriliyor ve tek başına iktidar olma iddiasını hükümet gittikçe kaybediyor. Barajı aşacağımızdan benim kuşkum yok. Bu destek böyle devam ettikçe ve bizle halkımıza layık olacak bir politikayı ortaya koydukça, Türkiye'nin temel sorunlarında HDP'nin bu geniş, barışçı vizyonu iyi anlatılırsa, baraj sorunumuzun ortadan kalkacağını düşünüyorum” diye konuştu.

"ALTAN BEY ÖZÜ SÖZÜ BİR OLAN SİYASETÇİLERİMİZDENDİR"

Altan Tan'ın son dakikada listeye girdiği iddialarını değerlendiren Demirtaş, şöyle dedi:

"Tabii ki bütün milletvekillerimiz, adaylarımız, birbirinden değerli, birbirinden kıymetli arkadaşlarımızdı. Altan Bey de özü sözü bir olan siyasetçilerimizdendir. Biz kendisi ile devam etmek istediğimizi belirttik. Kendisine birkaç il alternatifi sunduk. Kendisi de bunları düşüneceğini belirtti. Biz parti olarak zaten tartışmaya devam ediyorduk. Biz Altan beyi aday yapmayacağız şeklinde bir açıklamada bulunmadık. Kendisine de bu şekilde ifade etmedik. Erzurum'dan Şanlıurfa'dan, biraz daha farklı katkılar sunabileceği yerlerden aday olabilir mi diye tartıştık kendisiyle. Kendisi de düşüneceğini, ölçüp biçeceğini belirtti. Biz de parti olarak, yönetim olarak tartıştık. Altan beyle daha sonra bir araya geldiğimizde Diyarbakır'dan tekrar devam edeceğinin uygun olacağını birlikte kararlaştırdık. Diğer adaylarımız için de bu geçerli. Değişik alternatifli teklifler sunduk adaylarımıza. Hep birlikte kararlaştırdık yani bizim milletvekillerimizi çizme gibi bir anlayışımız olmaz bizim kültürümüzde böyle bir şey yoktur. Her biri mücadele geleneğinden gelmiş insanlardır. Aday yapamadığımız arkadaşlarımız değersiz oldukları için, çalışmadıkları için ye da partiye ters düştükleri için adaylıktan maalesef ki yer bulamadılar diye bir şey yok. Ama sonuçta partinin ve halkın beklentilerini karşılayacak listeyi çıkarırken, bir tercih, bir seçim yapmak zorundasınız. 550 adayı başvurular içinden seçmek zorundasınız. Biz bu zorlukla çok karşılaştık, çünkü çok sayıda nitelikli, halkı temsil edebilecek aday adayımız vardı. Bu bizim için büyük bir şanstır, büyük bir öz güvendir başvuranlar açısından da. Ben bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aday yapamasak da bizimle birlikte mücadeleye devam eden bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Altan bey de bunlardan biriydi, kendisi ile tartıştık, bu kararı birlikte verdik.”

AİLE FOTOĞRAFINDA NURETTİN DEMİRTAŞ EKSİK

Ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın aile fotoğrafında bulunmamasını da değerlendiren Selahattin Demirtaş, "Biliyorsunuz, kendisi Demokratik Toplum Partisi'nin Eş Genel Başkanı idi. Bu ülkede yaklaşık 15 yıl haksız yere hapis yattı. Üniversite öğrencisi iken cezaevine girdi. Hayatının yarısını cezaevlerinde geçirdi. Demokratik siyasete girmek istedi. Partiye girdi, yönetici oldu, eş genel başkan oldu. Fakat devlet ve hükümet onu hiçbir şekilde hazmedemedi. Yani yargı baskısıyla, haksız davalarla, soruşturmalarla siyaset yapamayacak bir hale getirmek istedi. Çok ağır cezalar verildi kendisine. Haksız yargılamalar, davalar, konuşmalarından dolayı yaptığı açıklamalardan dolayı hakkında dava açıldı. Yüzlerce yıl hapisle yargılanmaya başlandı. Dolayısıyla kendisi burada bir kez daha yıllarını cezaevinde geçirsin istemedik. Şu anda Güney Kürdistan'da Hevler'de yaşıyor. Sadece onun durumu değil. On binlerce insan var bu şekilde. Avrupa'da, dünyanın çeşitli ülkelerinde sürgünde yaşamak zorunda kalan on binlerce insan var özellikle Avrupa'da. Bu insanlar Türkiye'de çözümün demokrasinin gelişmesini bekliyor. Her biri benim için yaradır burukluktur, sadece ağabeyim değil, o da onlardan biridir sadece. On binlerce insan bu şekilde ülkesinden vatanından ayrı bir şekilde sadece düşüncelerinden dolayı ülkesine gelemez durumdalar.İnşallah 7 Haziran'dan sonra ortaya iyi bir sonuç çıkarırsak, bizler bu konuları çözme konusunda daha da inisiyatifli olacağız. Ülkenin iç barışına ulaşması konusunda da önemli fırsatlar yakalamış olacağız” şeklinde konuştu.

BABASININ SIHHİ TESİSAT DÜKKANINI ZİYARET ETTİ

Selahattin Demirtaş, evdeki basın açıklamasının ardından, babasının Yenişehir ilçesinde bulunan sıhhi tesisat dükkanını ziyaret etti. Çevredekiler tarafından sevgiyle karşılanan Demirtaş, babasının dükkanında bir süre kaldıktan sonra vatandaşlarla selamlaşıp bölgeden ayrıldı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler