HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş, Başbakan'ı Siirtlilere şikayet etti

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Siirtlilere şikayet etti.

SİİRT (CİHAN)- Demirtaş, "Başbakan mağdur kimliğiyle geldi size sığındı, siz de mazlum ve mağdura gönlünüzü açtınız, milletvekili yaptınız. Siirtlilerin çocukları, gençleri günlük bir somun ekmek, bir simit parası bulamazken, bu efendilerin çocukları ise çelik kasaları doldurdular, ayakkabı kutularını doldurdular.” dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler çalışmalarını Siirt'ten başlattı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalığa hitap eden BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, "Bu seçimler herhangi bir yerel yönetim seçimi değil. Bu seçim Kürt halkının demokrasi ve özgürlük yürüyüşündeki en büyük gücü olacak. Rojova'ya büyük bir güç olacaktır. Biz halk olarak burada güçlendikçe, özgürlük mücadelemizi de daha fazla güçlendirdikçe Rojova'daki halkımızın sorunlarını da çözmede daha güçlü olacağız. Öcalan bir çözüm süreci başlattı. Bu çözüm süreci tüm halkımızın büyük bedeller ödeyerek bugüne kadar getirdiği mücadelenin sonucudur. Bugüne kadar hükümet üzerine düşeni yapmış olsaydı bugün barış ve özgürlüğün üzerinde hiçbir engel kalmazdı." şeklinde konuştu.

Siirt'e aday tanıtımı için geldiklerini söyleyen BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, ise şunları söyledi: "Halkımızın yoğun bir katılımı programı mitinge dönüştürdü. Biz Türkiye geneli tüm belediye başkan adaylarımızın hizmet edebileceğine inanıyoruz. 5 yılda Siirt'in sorunlarını çözmek elbette kolay değil. 5 yılda çok önemli hizmetler yaptık, gelen arkadaşlarımız yarım kalan projeleri de tamamlayacaktır. Hiçbir zaman mahalle ayrımı yapmadık. Bu oy verdi, ona hizmet edelim, şu oy vermedi ona hizmet yapmayalım mantığı içinde olmadık. Herkesin insan onuruyla yaşamaya hakkı olduğunu gözeterek hizmet götürdük, partimizin temel felsefesi de budur. Siirt gibi bir yerde artık Türkiye'ye en güçlü bir mesajı verme zamanı geldi.”

Yolsuzluk soruşturmasına da değinen Demirtaş, "Başbakan mağdur kimliğiyle geldi size sığındı, siz de mazlum ve mağdura gönlünüzü açtınız. Zulüm gördü dediniz, mağdur oldu dediniz, birileri muhtar yapamazken siz milletvekili yaptınız. Siirtlilerin çocukları, gençleri günlük bir somun ekmek, bir simit parası bulamazken, bu efendilerin çocukları ise çelik kasaları doldurdular, ayakkabı kutularını doldurdular. Başbakan Erdoğan kendisine verilen desteği barış, demokrasi ve özgürlük için kullansaydı bugün ülke bu halde olmazdı. Çetelerden bahsederek meydan meydan, havaalanı havaalanı geziyor. Sonra da devlet içinde çete var diyerek şikayet ediyor. Çeteleri kime şikayet ediyorsun.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra BDP'nin Siirt ve ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı. Toplanan kalabalık yapılan etkinliğin ardından ardından sessizce dağıldı. CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler