HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş: Bizi yargılamaya güçleri yetmeyecek

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "AKP'nin hiçbir hukuk komisyonu, AKP'nin emri altındaki hiçbir yargıç ya da savcı bizi yargılayamaz. Bizi yargılamaya güçleri yetmeyecek" dedi.

Demirtaş: Bizi yargılamaya güçleri yetmeyecek

Partisinin Siirt il kongresinde konuşan Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili kendilerinde zerre kadar korkunun olmadığını belirtti. Demirtaş, kaygılarının kendileri için değil, ülke için olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Şimdi zannediyorlar ki, bu dokunulmazlık tartışması HDP'lilerin dokunulmazlığı kalkarsa, bizde birileri gibi sarayın etrafına koşup, sarayın etrafına diz çöküp, biat edip bizi affedin diyeceğiz zannediyor. Ya kusura bakmayın ama siz bizi kendiniz gibi saray soytarısı mı zannettiniz? Biz bugüne kadar şu yer yüzünde hangi linçe diz çöktük ki, biat ettik ki size biat edeceğiz. Bizim kaygımız insanlarımıza dair ülkemize dair. Biz ülkemizin daha kötü günlere gitmesinden, sürüklenmesinden korkuyoruz, bunun dışında başka hiçbir kaygımız olamaz. Allah'a şükür utanacak hiçbir şey yapmadık. Hırsızlık yapmadık, soygun yapmadık, talan yapmadık, vurgun yapmadık. Çok şükür bizi rüşvet yemekle suçlayamıyorlar. Öyle olsaydı karşınıza çıkamazdık, utanırdık."

Selahattin Demirtaş, büyük bir yalan ve iftirayla karşı karşıya olduklarını, bütün olup bitenden kendilerinin sorumlu tutulduğunu anlatarak, "İnanın ki, söyledikleri yalana artık kendileri bile inanmıyorlar. İktidar sizsiniz, 14 yıldır devleti siz yönetiyorsunuz. 100 yıllık Kürt sorununun 14 yılı sizin döneminizde geçti. Bu sorunu çözebilmek için elinizde defalarca fırsatlar oluştu, hiçbirini doğru değerlendirmediniz. Ülkemizi savaştan kurtarması gereken iktidardır, muhalefet değil" dedi.

"BARIŞ SÜRECİNE GÖNÜLDEN DESTEK VERİRİZ"

Savaş politikalarına destek vermeyeceklerini yineleyen Demirtaş, "Ama bugün barış politikasında dönsek, biz barışın hatırına evlatlarımızın hatırına, bu ölüp giden insanların hatırına, bu anaların hatırına, biz yine de barış sürecine gönülden destek veririz. Aynı noktadayız, savaşı çıkaran siz, insanları ölüme sürükleyen sizlersiniz. Şimdi saraydaki zatın ince hesapları var. Ülkede tekrar iktidarı, diktatörlüğü kurmak için HDP'yi engel olarak görüyor, yıllardır böyle görüyor. HDP'yi ortadan kaldırmadan, HDP'yi parlamentodan atmadan muradına eremeyecek. Ülkede yeni bir diktatörlük kuramayacak bir tehdit saldık çünkü."

"BİZİ YARGILAMAYA GÜÇLERİ YETMEYECEK"

Selahattin Demirtaş, aleni soygun yapmış, trilyonları çalmış kişilerin bu iktidar tarafından korunduğunu ileri sürerken de şunları söyledi:

"Dokunulmazlıkları da kaldırmadılar, yargının huzuruna da çıkarmadılar, hepsini akladılar. Zannediyorlar ki bunlar unutulur, bunu yapan AKP idi şimdi konuşmalarımızdan dolayı bizi kendi yargılarının önüne çıkarmak istiyorlar. Bakın değerli kardeşlerim sizin içiniz ferah olsun. AKP'nin hiçbir hukuk komisyonu, AKP'nin emri altındaki hiçbir yargıç ya da savcı bizi yargılayamaz. Biz bağımsız adil ve adaletli bir yargından asla kaçmayız ve korkmayız. Savunamayacak hiçbir şeyimiz yok çünkü. Ama göreceksiniz bizi yargılamaya güçleri yetmeyecek. Kim, kimi yargılayacak göreceğiz. Bu işi tereyağından kıl çeker gibi yaparız diyorlarsa yanılıyorlar. Biz oraya senin memurun olarak gelmedik, bu insanların helal oylarıyla geldik. Sen şimdi kendini bizim amirimiz gibi görmeye devam edersen kendin yanılacaksın hiçbir HDP'li böyle aşağılık yaklaşım karşısında boyun eğmeyecektir. Attıkları her adıma karşılık bizden yeni bir direniş hamlesi görecekler. Zannetmeyin ki, bizi öyle teslim alacaklar o yüzden asla ama asla moralinizi bozmayın, içiniz rahat olsun. Biz her türlü hazırlığımızı yaptık, her şeye hazırlıklıyız. Tarihi dönemler ve tarihi süreçler tarihi sonuçlar gerektirir. Biz her zaman söyledik, çünkü biz hep yaradanın huzurunda şunu söyledik biz barıştan yanayız, adil bir barıştan yanayız partimiz bundan yana."

"TECAVÜZE GÖZ YUMUYORSAN O SUÇUN ORTAĞISIN"

Ensar Vakfı'nda çocukları cinsel taciz olayına da değinen Demirtaş, "Bunlar İslamiyeti kendi pisliklerini çirkinliklerini örtmek için perde olarak kullanıyor. İşin gerçeği budur. Küçük çocuklara kendi kurdukları vakıflarda neler yapılıyor? Türkiye'nin her şehrinde bunların vakıfları var ve bu vakıfların birçoğu da küçük çocuklara dönük ahlaksızca şeyler yapılıyor" dedi.

İktidara ağlı vakıfların derneklerin zarar görmesin diye iktidarın, istismar taciz ve tecavüzlerin üstünü örttüğünü ileri süren Demirtaş, şunları söyledi:

"Türkiye'nin Cumhurbaşkanı daha tek bir cümle şu ahlaksızlıkla ilgili kurabilmiş değil. Ben şimdi bu saraydaki zata sormak istiyorum. Senin vicdanında, ahlakında çocuklara istismar normal bir şey mi? Sen bu ülkenin Cumhurbaşkanısın. Bak Karaman'da memleketin en rezil olaylarından biri ortaya çıktı ve senin parasını vererek desteklediğin, kurduğun vakıfta oldu bu olay. Ya neden çıkıp iki laf söylemiyorsun onlara. Bunlar yanlış şeylerdir, bunların üstüne gideceğiz, bunların hesabını soracağız, neden diyemiyorsun? Bunlar senin ahlakına uygun mu? Uygunsa bir şey diyemiyorum ama sen bir yandan meydanlarda eline Kuran-ı Kerim alıp oy toplarken, bir yandan o sabilere yapılan tecavüzlere göz yumuyorsan o suçun ortağısın ortağı. Siyaseten sorumlusu sizsiniz."

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler