HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş, 'canlı bomba' ihbarı üzerine HDP binasının boşaltıldığını doğruladı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 30 Ekim günü 'canlı bomba' ihbarı üzerine İstanbul'daki parti binasının boşaltıldığını doğruladı.

DİYARBAKIR, (DHA) - Demirtaş, "İhbar üzerine partimiz bilgilendirildi ve bina tarafımızdan boşaltıldı. Ancak, sonrasında bize bilgi verilmedi" dedi.

Cumhuriyet Gazetesine yönelik saldırı ihbarının yapıldığı ve polisin Cumhuriyet Gazetesi'nin merkez binası ile Ankara ve İzmir bürolarında önlem aldığı 30 Ekim tarihinde, aynı saatlerde IŞİD'li canlı bir bombanın HDP İstanbul il binası civarında tespit edildiği ve konu ile ilgili HDP'nin bilgilendirildiği ortaya çıktı. HDP'nin önlem alınmasının istenmesi üzerine binanın boşaltıldığı ve emniyet güçlerinin de binanın bulunduğu cadde üzerinde önlemlerini artırdığı belirtildi.

DEMİRTAŞ DOĞRULADI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, olayı doğrulayarak şunları söyledi:

"Bize güvenlik birimlerinden bu yönde bir bilgi geldi. Binanın yakınlarında bir canlı bomba tespiti yapıldığı söylendi. Bizde gerekli önlemleri alarak, binayı boşalttık. Güvenlik birimleri de önlemler aldı. Ama sonrasında ne yapıldı, canlı bomba yakalandı mı yakalanmadı mı bilmiyoruz. Bu konuda bize her hangi bir bilgi verilmedi."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler