HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş: Davutoğlu niye bu kadar panikliyor?

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Demirtaş: Davutoğlu niye bu kadar panikliyor?

ANKARA (ANKA)- HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kişisel Twitter hesabından yaptığı "Cumhurbaşkanımıza 'muhtar bile olamazsın' diyenler bugün sokağa çıkamaz durumdadır" değerlendirmesine "Benim bugünkü değerlendirmelerimde Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili bir şeylerin geçtiğini hatırlamıyorum. Kendisine hiç şey söylemedim niye üstüne alınmış bu kadar bilmiyorum. Sayın cumhurbaşkanı ile ilgili konuştum. Niye bu kadar panikliyor" dedi.

Demirtaş ile Davutoğlu arasında yaşanan "Recep Tayyip Erdoğan! Seni Başkan yaptırmayacağız" tartışması dün gece de sürdü. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki "Gazetecilerin Objektifinden Ankara'daki Toplumsal Olaylar" sergisine katıldı. Demirtaş, grup toplantısındaki sözlerine yönelik kişisel Twitter hesabından cevap veren Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "Benin bugünkü değerlendirmelerimde Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili bir şeylerin geçtiğini hatırlamıyorum. Kendisine hiç şey söylemedim niye üstüne alınmış bu kadar bilmiyorum. Sayın cumhurbaşkanı ile ilgili konuştum. Niye bu kadar panikliyor? Başkanlık konusunda AKP ile anlaştığımız iddialara var bu iddialarındoğru olmadığını ve olmayacağını anlatmaya çalıştım. Zannedersem onları panikleten patronlarının kızmış olma ihtimali. Patron anonim şirketinin CEO'su. Onları yönetiyor olabilir ama biz onların işçisi, marabası, şirket çalışanı değiliz. Asıl sayın başbakan bir muhalefet partisi liderinin eleştirisini veya kamuoyuna dönük taahhüdüne bu kadar tahammülsüz davranmakla kapasaitesini göstermiş oldu. Tam da kendisine yakışanını yaptı" cevabını verdi.

-"NE OLMUŞTU?"-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Recep Tayyip Erdoğan! Seni Başkan yaptırmayacağız" diyen Demirtaş'a Twitter hesabından yanıt vermişti. Davutoğlu, "CHP ile her türlü pazarlığa giren Demirtaş'ın bu konuda söyleyecek sözü de yok, konuşacak yüzü de. Demirtaş'ın pazarlık partisi değiliz sözlerine tüm milletimiz sadece gülmektedir. AK Parti'yi 'kirli pazarlık'la anmak onun haddi değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığına karar verecek olan sadece ve sadece aziz milletimizdir. Bu vesayetçilerle dün sayın Cumhurbaşkanımıza 'muhtar bile olamazsın' diyenler bugün sokağa çıkamaz durumdadır. Demirtaş'ın dönüp dolaşıp geldiği yer, 1990'larda Kürt vatandaşlarımızın iradesini yok sayan vesayetçilerle aynı yer olmuştur. HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın bugünkü açıklaması had bilmezliğin ve demokrasiye saygısızlığın yeni örnekleridir" ifadelerini kullanmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler