HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş: Doğu'da seçim yapılacak bir koşul yok

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Doğu'da seçim yapılacak bir koşul yok. Bölgeden gelen arkadaşlarımız iyi şeyler söylemiyorlar." açıklamasını yaptı.

Demirtaş: Doğu'da seçim yapılacak bir koşul yok

Demirtaş, parlamento muhabirleriyle gerçekleştirdiği sohbet toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yaklaşık 1 saat süren toplantıda Demirtaş, seçim güvenliğine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Bölgede incelemelerde bulunan milletvekillerinin "iyi şeyler söylemediğini" kaydeden Demirtaş, "Bu koşullarda seçim yapılması sandık kurulması imkansız. Doğuda seçim yapılacak tablo yok. Süreç böyle giderse sandık kurulamaz" diye konuştu.

"YÜZDE 90'I DUYULMUYOR"

Demirtaş, "Bölgedeki hava iyi değil" diyerek şöyle devam etti:

"Türkiye'nin batısı bazı şeyleri duyuyor ama duydukları yüzde 10. Yüzde 90'ı ise duyulmuyor. Bölgenin pek çok noktasında ciddi ihlaller var.

Eğer anketler AK Parti'yi düşük gösterirse seçimi erteleme yoluna gidebilirler kaygısını taşıyoruz. Eğer hükümet isterse 1 günde seçim güvenliğine ilişkin önlemler bu bölgelerde alınabilir."

"BİR DAHA OLMAMALI, LANETLİYORUZ"

PKK'nın son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik eylemlerine de değinen Demirtaş, "Savaş ortamında herkes zarar görüyor ama doktorlara, hemşirelere, ambulanslara, sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar asla kabul edilemez. Biz bunu lanetliyoruz. En ahlaksız savaş koşullarında bile bu durum kabul edilemez. Bu bir kez daha gerçekleşmemeli" ifadelerini kullandı.

"MARANGOZ GİTTİ, BİZ GİDEMEDİK"

Demirtaş, çözüm sürecine yönelik değerlendirmesinde ise şu ifadeleri kullandı:

"Marangoz İmralı'ya gitti. Büyük bir masa yapıldı. Çay makineleri, kahve makineleri konulan bir oda yapıldı. Ama bu odaya ne biz gidebildik, ne heyet ne de devlet yetkilileri gidebildi. Eğer gidilebilseydi, toplantının başında Öcalan PKK'nın silah bırakmasına yönelik kongrenin takvimini açıklayacaktı. Ama buna izin verilmedi. Buna neden izin verilmediğini açıklamaları gerekiyor."

LEVENT TÜZEL'İN BAKANLIK TEKLİFİNİ REDDETMESİ

Levent Tüzel ittifak hukukuna aykırı davrandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler