HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş: MHP açıkça AKP'ye destek veriyor

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partilerine yönelik sert eleştirilerde bulunan MHP lideri Bahçeli'yi AK Parti'ye "örtülü destek" vermekle suçladı.

ANKARA (ANKA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "MHP'nin seçim akşamından bu yana yürüttüğü HDP karşıtlığı, AKP'ye sunduğu örtülü desteğin üstünü örtme çabasıdır. Yaptıkları her şey aslında AKP'nin önünü açma hamleleridir" dedi.

Demirtaş, bugün sonuca ulaşacak Meclis Başkanlığı seçimleri öncesinde, parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP'ye yüklenen Demirtaş, şu önemli açıklamalarda bulundu:

"MHP'nin seçim akşamının ilk saatlerinden bu yana yürüttüğü HDP karşıtlığı, neredeyse HDP düşmanlığı politikası, MHP'nin AKP'ye sunduğu örtülü desteğin üstünü örtme çabasıdır, sadece.Yaptıkları her şey aslında AKP'nin önünü açma hamleleridir. HDP karşıtlığı, HDP düşmanlığı adı altında AKP'siz koalisyon seçeneklerini ortadan kaldırıyorlar. Meclis Başkanlığı seçiminde AKP'nin önünü açıyorlar. AKP politikalarının bir kez daha Türkiye'de hakim olması için MHP örtülü bir destek sunuyor. Fakat bunu aleni ve açık bir şekilde 'AKP için yapıyoruz' diyemedikleri için HDP'ye saldırarak, düşmanlık, ötekileştirişi dil kullanarak yapma gayreti içerisindeler. Söyledikleri her şeyin altında bir AKP sevdası yatıyor, bu çok iyi anlaşılıyor. Tabi takdir kendilerinin. Kendi siyasetlerini ya da siyasetsizliklerini biz belirleyecek değiliz. HDP, bildiği, inandığı, arkasında durduğu ilkeler doğrultusunda dürüst siyasetini yapmaya devam edecek.

-"MHP İLE ÜLKENİN HER SORUNUNU AYNI MASAYA OTURUP KONUŞMAYA HAZIRIZ"-

Bütün bu olanlara, söylemlere, ağır ithamlara rağmen bizim duruşumuz şudur; ülkenin sorunlarının çözümü için, yurttaşlarımızın özgür geleceği için, biz MHP ile ülkenin her sorununu aynı masaya oturup konuşmaya da hazırız. Bizim siyasetimiz budur, biz kimseyi, düşmanlaştıran, yok sayan, itibarsızlaştıran, seçmen iradesini, halkın iradesini hiçleştiren bir tutum içinde olmadık, olmayız. Ucuz bir politika bize, partimize yakışmaz. Halk bizi ülkeni sorunları çözelim diye parlamentoya gönderdi, bunun için oy verdi. Biz bunun hakkını vermek istiyoruz. Biz parlamentoda bulunduğumuz her dakika barışı, kardeşliği, eşitliği, adaleti ve bu duyguları büyütecek politikaları halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Öteki durum bizi ilgilendirmez, ne yapacaklarına kendileri karar verirler."

-"AKP'NİN KOLTUK DEĞNEĞİ OLMAYA DEVAM MI EDECEKLER?"

Bir başka soru üzerine Meclis Başkanlığı seçimi sonucunun birkaç saat içinde ortaya çıkacağını ifade eden Demirtaş, AK Parti ve HDP'nin adayının son tura kalması durumunda tavrın ne olacağını merak etiğini söyledi. Demirtaş, "Özellikle AKP'nin politikalarına ağır eleştiriler yapmış muhalefet partileri ne yapacaklar, doğrusu onların tutumunu merak ediyorum" dedi.

HDP'nin kendi tutumunu açıkladığını, koltuğun bu dönemde AK Parti'de olmaması gerektiğini ifade eden Demirtaş, "Bu kadar netiz bu konuda. Diğer partiler de bunu söyleyebiliyorlar mı, yoksa AKP'nin koltuk değneği olmaya devam mı edecekler, izleyeceğiz" diye konuştu. Demirtaş, "AKP'nin adayı istenmiyorsa Dengir Bey'i destekleyerek, hayli hayli parlamentoda iyi bir değişikliğe imza atabilirler" değerlendirmesinde bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler