HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş: O bakanların yerinde olsam ‘evet' oyu kullanırdım

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "4 eski bakan çıkıp bugün 'evet' oyu verilmesi konusunda çağrıda bulunmalı” dedi.

Demirtaş: O bakanların yerinde olsam ‘evet' oyu kullanırdım

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. Demirtaş, Hrant Dink'in ölümünün 8. yıl dönümü programına katıldıklarını söyleyerek, Hrant Dink'in ailesine başsağlığı diledi.

Alevi toplumu önderleriyle bir araya geldiklerini söyleyen Demirtaş, Alevilerin kendi Belediyelerinde Cemevlerinin ibadethane olarak tanınacağını ve Cemevlerinin sularını ücretsiz vereceğini açıkladı.

Yargıtay 9. Dairesi'nin Tunceli Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe hakkında 6,5 yıl hapis cezasını onayladığını belirterek, mahkemelerin kendilerini yargısız infaz ettiğini kaydetti.

Demirtaş, Cizre'deki olaylara değinerek, "Cizre halkı eşkiyaları orada barındırmayacak. Cizre normale dönecek, sakin, huzurlu, barış içerisinde bir toplumu yaşamı inşa edecek. Bakın 12 yaşındaki çocuğu öldüren fişek bu? Hangi eşkıya attı bunu?12 yaşında bir çocuğunu kafasından çıkan fişeğin bir örneği bu. Kimyasal silah bu. Binlerce atıyorlar. Bu 12 yaşındaki bir çocuğun ensesinden girip, alnına kadar gelmiş, beynini parçalayarak katletmiştir. Eşkiyalık bu değil de, nedir? Bunu açıklayın. Bunların hesabını verin, HDP'den sonra hesap sorun”ifadelerini kullandı.

Komisyon'dan çekildiklerini hatırlatan Demirtaş, komisyondan çekilmeleri ile ilgili"Komisyonda dinlenecek tanıkları birlikte belirleyecektik. Bunu da ihlal ettiler. Tanıkları kendileri belirlediler. Öyle tanıklar belirlediler ki yasa gereği tanıklıktan çekilme hakkı var, onları tanık seçtiler” değerlendirmesini yaptı.

Rıza Sarraf ve Ali Ağaoğlu'nun Ankara'da dinlenmesinin kararlaştırıldığını hatırlatan Demirtaş, "AKP'liler ne yaptı? İstanbul'a gittiler ve İstanbul'da bunları dinlediler. Tek bir muhalefet temsilcisi olmadan istedikleri soruları sordular, dinlediler. Komisyon onların yüzünü bile görmedi. Komisyon başkanı mahkemeye başvurarak basına gizlilik kararı aldırdı. Bunu da biz basından duyduk” şeklinde konuştu.

Demirtaş, ülke kaynaklarının doğru şekilde kullanılarak işsizliğin azaltılabileceğini iddia ederek, kaynakların dağıtılması konusunda doğru planlama yapılmadığını savundu.

Demirtaş şunları kaydetti:

"Bugün Genel Kurul'da bu bakanların yüce divana gitmesi için elimizden geleni yapacağız. Özellikle onurunu haysiyetini cüzdanına sıkıştırmamış AKP'li vekiller evet oyu vermelidir. Ben o bakanların yerinde olsam ‘evet' oyu kullanırdım. Bu 4 eski bakan çıkıp bugün 'evet' oyu verilmesi konusunda çağrıda bulunmalı. Bugün parmak sayınıza güvenerek meseleyi örttünüz diyelim. Türkiye sizin bu yolsuzluk kapatma operasyonunuza inanacak mı? Halk zaten neyin nasıl yapıldığını bilmiyor mu? Buradan ‘hayır' kararı çıkarsa topluma ahlaki çürümeyi dayatmış olacaklar. Hırsızlığa karşı olanlar bugün parlamentoya dikkatle baksın. ‘Evet' diyenler sizin alın terinizin arkasında olanlardır. Biz bakanlar çaldı çırptı demiyoruz. Mahkemeye gitsinler yargılansınlar diyoruz. Bundan daha doğal bir şey olabilir mi?”

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler