HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş: Satılmış olan bensem paralar niye sende?

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bugün AKP'nin adayı Diyarbakır'da bana 'Satılmıştır o' diyor. Satılmış olan bensem paralar niye sende?" dedi.

İZMİR (AA) Demirtaş, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, bu topraklarda çok uzun yıllardır bayram tadında bayram, ramazan tadında ramazan yaşayamadıklarını, ya ülkede olup bitenlerden ya da Türkiye'nin yanı başında, Ortadoğu'da olup bitenlerden kaynaklı sorunlardan dolayı asla huzur olmadığını söyledi.

Bu bayramın ve cumhurbaşkanı seçiminin beklentilerin gerçekleşmesine vesile olmasını temenni eden Demirtaş, Türkiye'de siyasetin nabzının cumhurbaşkanlığı seçimi vesilesiyle attığını anlattı.

Seçimlerin sadece bir cumhurbaşkanı, tek bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir numaralı koltuğuna oturması yarışı olmadığını ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

"Halk başkanını seçiyoruz. İlk defa halk oylarıyla devletin bir numaralı koltuğuna bir kişiyi seçme fırsatını yakaladık. Yarış demokratik, adil değil. Bunu dile getirdim getirmeye devam edeceğim. Zaten çok fazla aday da yok. 3 adayız. Ama AKP'nin adayının imkanları, devletin olanakları, devletin elindeki bütün neredeyse valisinden kaymakamından THY'den TRT'sine, RTÜK'ten YSK'ya bütün kurumları şu anda seçim çalışması yürütüyor ve AKP'nin adayının başarısına yoğunlaşmış durumdalar. 12 yıldır bu ülkede başbakanlık yapıyor kendisi. 12 yıldır kendini bu halka tanıtamadıysan, anlatamadıysan şu 30 günde nasıl anlatacaksın? 12 yıldır zaten bu halk senin ne olduğunu iyi anladı merak etme. O yüzden panik yapmana gerek yok. Herkes seni tanıyor. Ne olduğunu, ne yaptığını, ne yapacağını iyi biliyor. Senin tanıtılmaya ihtiyacın yok. Sen asıl televizyonu kullanacaksan hesap vermek için kullan. Sen asıl medyayı kullanacaksan, TRT'yi emrine sokacaksan halktan özür dilemek için kullan. Yaptığın hataları, yanlışları düzeltmek için bir fırsattır bu. Yoksa üçümüz yasalar karşısında aynı haklara sahip olacağız aday olarak ama sen devletin özel uçaklarıyla, helikopteriyle, hazineden sana verilen paralarla, TRT'yi de emrine alarak valilerle, kaymakamlarla birlikte zorunlu bağış kampanyaları düzenleyerek bir çalışma yürütüyorsan bu her şeyden önce senin demokrasi anlayışını gösterir. Demek ki senin eşitliğe, adalete dair en küçük inancın yok."

"Korkmuyorsan, paniklememişsen eşit şartlarda seçim yarışını götürelim. Halk kimi seçerse hepimiz saygı duyalım. Buyurun televizyonda aynı anda canlı yayında konuşalım. Gazeteciler bize sorular sorsun halk bizi iyi tanısın" diyen Demirtaş, "İlkokul birinci sınıfta sınıf başkanı bile seçilirken öğrenciler titizce davranır, önce adaylarını tanımak ister. Biz şimdi koskoca halk başkanını seçiyoruz ama adaylardan birisinin ne kadar parası var, servetini bilmiyoruz, açıklamıyor. Eşinin, çocuğunun, damadının, yeğeninin, dayısının üstünde kendisine ait gayrimenkul, menkul ne var bilmiyoruz. Ama halk başkanı olmak istiyor. 'Kampanyada ne kadar bağış yapıldı açıkla' diyoruz, halktan saklıyor, açıklamıyor" ifadesini kullandı.

Demirtaş, şöyle devam etti:

"Kullandığı dil hakaret, tehdit dili. Kendisi dışında herkese öfkesi var. Bir tek kendine oy verenler onun için kıymetlidir. Geri kalanlara her gün hakaret, her gün tehdit. Peki nasıl halkın başkanı olacak. 12 yıldır yaptıklarıyla sadece öfke biriktirmiş birinin bugün '76 milyonun cumhurbaşkanı olacağım' iddiası inandırıcı değil. "

- Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi

"Dün başkasını kelepçeleyenler bugün kendileri kelepçeleniyorlar, yarın kime yapılacağı belli değil. Haklı mı haksız mı kestirmek bile zor" diyen Demirtaş, seçmenlerin 10 Ağustos'ta mührü doğru yere basması gerektiğini, mührün doğru yere basılması halinde devleti değiştirme fırsatının yakalanmış olacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır mitingine de değinen Demirtaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bugün AKP'nin adayı Diyarbakır'da bana 'Satılmıştır o' diyor. Halk neyin ne olduğunu biliyor. Seçimde cevabını verir inşallah. Fakat şunu da ona sormak istiyorum. Satılmış olan bensem paralar niye sende? Allah seni ıslah etsin diyorum. Başka da bir şey demiyorum. Allah bu halkın tek kuruşunu dahi çalandan asla helal etmiyoruz, hesap sorsun istiyoruz. Bu dünyada da öbür dünyada da inşallah kim hırsızlık yapmışsa, kim satmışsa, satılmışsa hakta halkta hesabını sorar inşallah. İçimiz, vicdanımız rahattır. Halka da, hakka da hesap vermekten çekinmediğimizi zaten herkes biliyor."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler