HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş: "Savaşa değil seçimlere giriyoruz"

Kazlıçeşme'de düzenlenen Nevruz etkinliğinde konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz diğerleri gibi savaşa değil, seçime giriyoruz. Provokasyonlara asla gelmiyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Kazlıçeşme'de düzenlenen Nevruz kutlamasına binlerce partili katıldı. Şölen havasında geçen nevruz kutlamasında renkli görüntüler de oluştu. Etkinlikte Abdullah Öcalan'ın Nevruz mesajı da okundu. Müzik grupları sahne aldığı kutlamalarda Kürtçe şarkılar söylendi. Bazı gruplar barikatları aşıp sahne alanına girmeye çalışınca kısa süreli arbede de yaşandı.

Nevruz kutlamasına HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar'ın yanı sıra milletvekilleri ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katıldı.

Kazlıçeşme'yi dolduran kalabalığa hitap eden Sırrı Süreyya Önder, "Diyorlar ki Sırrı çekilecekmiş. Niye CHP gelsin. Ben size buradan açık çek veriyorum. İstanbul'da bütün ilçelerinde bir tane eşbaşkan adayı göstersinler biz çekileceğiz. Var mı. Onlar kadını yok sayıyorlar. Kusura bakmasınlar. Hadi ondan vazgeçtik. Bir HDP'nin adaylarını gözününe getirin. Emeklisi var, memurusu var, işçisi var, işsizi var, her şey var bir tek zalim yok, zengin yok, müteahhit yok. Biz ilk defa bir şey söyledik. Toplumsal barış belediyeciliği dedik. Bunun söyleyen bizim dışımızda biri varsa bu akşam çekilelim adaylıktan" dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise konuşmasında Kazlıçeşme'yi dolduran kalabalığın Nevruz bayramını kutladı. Konuşmasında 30 Mart seçimlerine değinen Demirtaş, HDP'ye oy vermeleri konusunda alanda bulunanları uyardı.

Demirtaş, "HDP'nin İstanbul'da kardeşliğin partisi olduğunu göstermeye az kaldı. O nedenle halkımız 30 Mart'ı bekliyor. HDP, BDP belediyeciliği bu ülkede fark yaratan bir belediyecilik olacak. 15 yıllık belediyecilik deneyimimizi her yere yaymayı, halka hizmet etmeyi bekliyoruz” dedi.

"ADAYLARIMIZA BAKIN BU BİLE OY VERMEK İÇİN YETERLİ”

Diğer partilerin aday belediye başkanlarının proje sunmadığını belirten Demirtaş, "Belediyecilik inşaat yapmaktan ibaret olsaydı belediye başkanı seçmeye gerek yoktu. Memleketin en iyi müteahhitini getirirsiniz hepinizden daha iyi inşaat yapar. Belediyecilik yerel demokrasiyi inşa etmek. HDP'nin en büyük farkı budur. BDP sadece 'yol yapacağız' demiyor. Halk meclislerinde yetki olacak. Harcadığımız her kuruşun açık, şeffaf hesabını vereceğiz. Ben HDP'ye neden oy vereyim diyenler eş başkanlık sistemine baksınlar. HDP, BDP dünyada bir rekor kırıyor. Adaların yüzde 50'sinin kadınlardan oluşturuyor. Hiçbirini beğenmediğiniz adaylarımıza bakın bir de diğerlerine bakın. Bu bile oy vermek için yeterli değil midir? Her birini bir tarafa koyun hiçbir fark göremezsiniz” diye konuştu.

"KAVGA ETMEYİN SİZ KARDEŞSİNİZ”

Hükümete ve diğer muhalefet partilerine yüklenen Selahattin Demirtaş, "Yazık size birbirinize kavga etmeyin siz kardeşsiniz. 3 parti de tek partidir. Hepiniz birleşin karşınızda da bir tek HDP olarak hepinizi bu sandıklarda hezimete uğratacağız" ifadelerini kullandı.

"PROVOKASYONLARA ASLA GELMİYORUZ”

"Bu tablo Türkiye'de ortak vatanın, birliğin fotoğrafıdır” diyen Demirtaş, "Acılarımız birse, sevinçlerimiz de bir olacak. 30 Martta en çok sevinen halkların kardeşliğine inanlar, yani sizler olacaksınız. Şimdiden hayırlı olsun. Biz diğerleri gibi savaşa değil, seçime giriyoruz. Provokasyonlara asla gelmiyoruz. Hangi partiye oy veriyorsa bizim için fark etmez. Biz insanız diyeceğiz, kardeşimizdir diyeceğiz. Onlar gibi kışkırtarak, düşmanlaştırarak savaş nidalarıyla seçime girmeyeceğiz. İstanbul'da yaşayan herkes elini vicdanına koyarak oyunu kullansın” şeklinde konuştu.

HDP'nin seçimden çekileceği konusundaki haberleri de değerlendiren Demirtaş, "Şunun bunun lehine seçimlerden çekilmek bizim gibi ilkeli partilerin işi olamaz. Zannediyorlar ki, Sırrı Süreyaya Önder, Pınar Aydınlar seçimden çekilince herkes koşacak CHP'ye oy verecek. İşte halkı bu kadar tanıyorlar. Halkı koyun zannediyorlar. Sanki biz koşun CHP'ye oy verin dediğimizde insanlar CHP aşkıyla yanıp tutuşuyor ya hemen koşacak CHP saflarında yer alacak zannediyorlar. Bu halkın oylarını bölen biz değil, tekçi zihniyettir” şeklinde konuştu. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler