HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş: Savaşın ve akan kanın durmuş olması

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Savaşın durmuş olması, akan kanın durmuş olması elbette ki çok önemlidir.

Demirtaş: Savaşın ve akan kanın durmuş olması

ŞIRNAK (İHA) – Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Biz bu ortamı korumak için ve bu ortamı çözüme kavuşturmak için BDP olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesine gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Cizre İlçe binası önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, “Cizre sokaklarının taşla, gazla anılmasını istemiyoruz. Demokratik çözümün yolu bu kadar açıkken devlette buradaki gençlerin, halkın iradesine saygı duyarak nasıl PKK gerillası dağlardan geri çekiliyorsa artık polisin de şehirlerdeki baskıyı ortadan kaldırması lazım” dedi.

En sağlıklı yola girildiğini söyleyen Demirtaş, “Biz Türkiye’de yıllardır özlediğimiz müzakere sürecini başlattık ama birileri halen geldiğimiz noktanın ne kadar kıymetli ve değerli olduğunun farkında değil, mesela CHP. CHP diyor ki tamam Kürt sorununu tartışalım ama Öcalan’la konuşmayın. Öcalan’ın Kürt halkı üzerindeki etkisini ve gücünü CHP henüz anlayamamış. Onlar sanıyor ki Abdullah Öcalan üniversite sınavıyla başkan oldu, bilmiyorlar ki halk direne direne, bedel ödeye ödeye Öcalan’ı başkan yaptı” diye konuştu.

“Savaşın durması, kanın durması siyasi bir çözüme büyük bir fırsat yaratıyor” diyen Demirtaş, şunları söyledi:

“Biz bu ortamı korumak için ve bu ortamı çözüme kavuşturmak için BDP olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Cizre gençliği örgütlü bir duruşla, örgütlü bir tavırla demokratik siyasette yerini almalıdır. Cizre’nin kadınları, işadamları, esnafları ve öğrencileri, bütün çalışanları, memurları, işçileri örgütlü bir duruşla demokratik siyasete güç ve destek vermelidirler. Ortam bunun için uygun.”

Demirtaş, “Artık Cizre sokaklarının taşla, gazla anılmasını istemiyoruz. Demokratik çözümün yolu bu kadar açıkken devlette buradaki gençlerin, halkın iradesine saygı duyarak nasıl PKK gerillası dağlardan geri çekiliyorsa, artık polisin de şehirlerdeki baskıyı ortadan kaldırması lazım. Dağlarda askeri birliklerin ortadan kalkması lazım. Siyasetin önü açıldıkça gençler, kadınlar siyasete katıldıkça demokratik siyaset güç kazanacak ve artık hiçbir zaman şiddete, silaha gerek kalmadan bir daha da savaş koşullarına geri dönülmeden sorunlarımızı çözme fırsatı bulacağız. Madem savaş, şiddet son buluyor, madem gerillalar sınır dışına çıkıyor, o halde siyasi tutuklular da cezaevinin dışına çıksın artık. Bunun da zamanı geldi ve geçiyor” dedi.

Demirtaş, daha sonra beraberindeki BDP’li milletvekilleri ile birlikte Cizre Belediyesi tarafından Cudi Mahallesi’nde yaptırılan taziye evi ve Orhan Doğan Caddesi’nde yapılan Sanat Sokağı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler