HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş STK temsilcileri ile bir araya geldi

HDP Eş Genel Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da STK temsilcileri ve iş adamlarıyla bir gelerek yaşanan sürece ilişkin bilgi alışverişinde bulundu.

Van'da bir otelde düzenlenen toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Van İl Eş Başkanları Derya Hayva, Veysi Dilekçi, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Yurdusev Özsökmenler, Adem Geweri,Tuğba Hezer, Selami Özyaşar,Remzi Özgökçe, HDP Bitlis Milletvekili Celadet Gaydalı, STÖ temsilcileri ve Van'da faaliyet gösteren işverenler katıldı.

HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi'nin açılış konuşmasını yapmasının ardından kürsüye gelen Selahattin Demirtaş, toplantıya gösterilen ilgiden dolayı STÖ temsilcilerine teşekkür etti. Barış için yollarda olduklarını anlatan Demirtaş, "Barış için gücümüzün ulaştığı her yerde barışı haykırmak için alanlardayız. Elbette barışa nasıl ulaşılacağına dair farklı farklı düşünce sahibi olabiliriz. Kimimiz barış için başka bir yolu, kimisi başka bir yolu tarif edebilir. Ama hedefine barışı koymuşlar arasında ortaklaşmak zor değil. HDP olarak barış konusunda netiz. Biz adil bir barışa ulaşmak istiyoruz. Türkiye'de, Suriye'de ve her yerde barışı savunuyoruz. Ancak hiç şuna kapalı olmadık. Barışa giden yolda eleştirileriniz varsa asla buna kapalı olmadık. Bu toplantıda da eleştiri ve düşünceleriniz barışa vesile olsun istiyoruz. Barış dediğimiz soğuk kağıtlara yazılan, genelgelerle, tüzüklerle olacak iş değil. Yüreğinizde barışı istemiyorsanız orada barışı sağlayamazsınız. Eğer iki aile arasında barışı yapmak istiyorsanız orada adil olmazsanız orada yürekten bir barışı kuramazsanız o barış herhangi bir çatışmaya dönüşebilir. O yüzden adalet ve özgürlük içermeyen hiçbir barış gerçek değil ve sahtedir” dedi.

"Barış yapmak kolay değil, zor bir iştir” diyen Demirtaş, "Kavga ettiğiniz, tartıştığınız bir arkadaşınızla bile barışmak kolay değil, aynı masaya bile oturmak kolay değil, masaya oturduklarında bile birbirlerine kolay kolay ısınmazlar. Onların barışını isteyenlerin onları cesaretlendirmesi lazım ki onlara cesaret gelmesin yaptıkları işten korkmasınlar, üşenmesinler. Bunu başaramazsan tarafları masada tutamazsın. Biz her türlü eleştiriyi aldık, çok çaba sarf ettik ve Dolmabahçe mutabakatına geldik. Bunun kendileri için oy getirmeyeceğini görünce masayı devirdiler. Biz yanlıştır dedik mi, o metinde o fotoğrafın arkasındayız. Çünkü şerefli bir iş yaptık. Ama onlar bunu yapamıyor” dedi.

"Çözümü demokratik siyasette arıyoruz. PKK eylem yapsın, devlet operasyon yapsın diye parlamentoda değiliz” diyen Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bize iktidarı verin kimseye minnet etmeden barışı sağlayalım, anayasayı değiştirelim. Yoksa bu işler böyle yürümez. İktidara talibiz ve istiyorlarsa gelecek ay dahi seçime hazırız. Bir daha halka iktidar için kan ve gözyaşı dayatanlar kaybedecektir.”

Yapılan açıklamanın ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler