HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş’ın adaylık dilekçesi, Çiçek’e sunuldu

HDP, Selahattin Demirtaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösteren ve 30 milletvekilinin imzasını taşıyan dilekçeyi TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sundu.

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan, Meclis İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder ile HDP milletvekilleri Hasip Kaplan, Altan Tan ve Mülkiye Birtane, Demirtaş'ı cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunu yaptı. Baluken, dilekçelerin yer aldığı klasörü, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e teslim etti. Çiçek, HDP'nin 30 milletvekili imzasıyla sunduğu dilekçenin alındı belgelerini Baluken'e teslim etti.

İdris Baluken, yaptığı konuşmada, "Ziyaretimiz, ülkemiz, milletimiz, halkımız için çok hayırlı kapılar açacağına inandığımız cumhurbaşkanlığı başvurumuzla ilgilidir. Parti organlarımızın yaptığı çalışmalar neticesinde partimiz cumhurbaşkanı olarak sayın Demirtaş'ı kamuoyuna duyurdu. Bu saatten sonra artık başvurumuz resmileşmiştir. Tüm halkımıza, ülkemize, memleketimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Meclis Başkanı çiçek de yaptığı konuşmada, adayın "hayırlı” olmasını diledi. Çiçek, "Bundan önceki cumhurbaşkanlarını millet adına biz seçiyorduk. Bundan sonra milletin kendisi seçecek. İnanıyorum ki milletimiz bizden çok daha isabetli kararları verecektir. Bu da siyasi tarihimiz açısında önemli bir dönemeçtir” şeklinde konuştu.

"MİLLETİMİZ EN DOĞRU KARARINI VERECEKTİR”

Huzurlu bir seçim olmasını temenni ettiğini dile getiren Çiçek, "Tabii seçilecek kişi cumhurbaşkanı olacak. Milletin birliğini temsil edecek, anayasal görevleri var, devlet kurumlarının uyumlu çalışmasını gözetecek. Dolayısıyla bu kampanyaların bu nezakete, olgunluğa yakışır bir şekilde sürdürülmesi benim temennimdir. Seçimin sonucunu kabullenmek de seçim kadar önemlidir. Dolayısıyla seçimden sonra ‘sayın cumhurbaşkanımız' deyip hürmet göstereceğimiz birisi olacağına göre, değerleri, şahısları, kurumları, kavramları yıpratmadan bu kampanyanın yürütülmesi temennimdir. Milletimiz en doğru kararını verecektir” ifadelerini kullandı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler