HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş'ın çağrısına Bayık'tan yanıt

"Artık tek taraflı silahların susması olmayacak"

Terör örgütü liderlerinden Cemil Bayık HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “PKK amasız silah bırakmalı” çağrısına yanıt verdi. Bayık, "Sadece o değil. Biz bütün bu çağrıları değerli buluyoruz" dedi. Bayık "Artık tek taraflı silahların susması olmayacak" diye konuştu.

DEMİRTAŞ'IN O ÇAĞRISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

Bayık Almanya ’da Pazar günleri yayınlanan Welt am Sonntag Gazetesi’ne konuştu.

Bayık, Demirtaş'ın çağrısı için "Sadece o değil. Biz, bütün bu çağrıları değerli buluyoruz. Çünkü biliyoruz ki, artık ne Türkiye ne biz sorunları savaşla çözemeyiz. Biz, şimdiye kadar sekiz defa tek taraflı ateşkes ilan ettik, sonunda gerillayı geri çekmeye başladık. Ama devlet, bizi önce oyaladı ve sonunda çözüm süreci kapsamında atılan tüm adımları inkâr etti" dedi.

ŞARTLARINI SIRALADI

'Bundan sonra tek taraflı ateşkes olmayacak' diyen Bayık şöyle konuştu: "Devlet de resmi olarak ateşkes ilan etmeli. İki tarafta da ateşkesi gözleyen izleme komitesi oluşturulmalı. Müzakereler özgür ve eşit şartlarda sürdürülmeli ve Önder Apo müzakere başı olarak kabul edilmeli. Arabuluculuk yapan üçüncü bir taraf lazım. Bütün operasyonlar durdurulmalı, son dönemde gözaltına alınanlar serbest bırakılmalı" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler