HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş’ın 'Sur' çağrısına Diyarbakır uymadı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın ‘Sur’a yürüme’ çağrısına vatandaş ilgi göstermedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın salı günü yaptığı "Çarşamba günü herkes oturduğu yerden Sur'a yürüsün" çağrısına Diyarbakırlıların büyük bölümünün çağrıya rağbet etmediği görüldü.

Güvenlik önlemlerinin artırıldığı kentte, vatandaşlar günlük yaşamlarını olağan akışında sürdürdü, esnaf iş yerini kapatmadı. Urfakapı'da toplanıp Sur'a girmek isteyen yaklaşık 200 kişilik grubu polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla dağıttı. Polis ekipleri 34 kişiyi gözaltına aldı.

SUR'A GİRİŞLER YASAKLANDI

Dün sabah itibariyle kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Valilik, saat 12.00'den itibaren burada ikamet eden vatandaşların dışında ilçeye girişleri yasakladı. Vatandaşlar kimlik kontrolünden, araçlar da detaylı incelemeden geçirildi. Kentte giriş çıkışlar kontrol altına alınırken, Diyarbakır-Şanlıurfa, Diyarbakır-Elazığ, Diyarbakır-Silvan ve Diyarbakır-Mardin karayollarında kontrol noktaları oluşturuldu.

34 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kayapınar, Sur ve Bağlar ilçelerinde toplanan 20-30 kişilik küçük gruplar, polis ekiplerine taş, molotof kokteyli, havai fişek, el yapımı patlayıcı ve ses bombalarıyla saldırdı. Merkez Yenişehir ilçesinde toplanan 200 kişilik bir grup ise 'savaş istiyoruz' diye sloganlar attı. Tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede yapılan müdahalelerde toplam 34 kişi gözaltına alındı. İl genelinde yapılan aramalarda da 35 el yapımı bomba, 25 molotof kokteyli ele geçirildi.

VALİLİK'TEN HALKA TEŞEKKÜR

Vatandaşların günlük hayatlarına devam ettiği, öğrencilerin okullarına gittiği, esnafın iş yerlerini açtığı kentte, şehir içi taşımacılık yapan minibüs ve özel halk otobüsleri de kontak kapatmayıp rutin işleyişlerini sürdürdü.

Diyarbakır Valiliği akşam saatlerinde çağrıları ciddiye almayan halka teşekkür etti. Açıklamada "Söz konusu yasadışı yürüyüş davetlerinin boşa çıktığı görülmüştür.Diyarbakır halkına göstermiş oldukları sağduyu ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz" denildi. İlçeye giriş yasağı ise saat 00.00 itibariyle kaldırıldı.

(DHA-AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler