HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş’tan İpek Medya Grubu’na ziyaret

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kayyum atanan Koza İpek Grubu'yla ilgili olarak, "Bu uygulamanın derhal durması lazım” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'li vekillerle birlikte Mecidiyeköy'deki Koza İpek grubuna ait Kanaltürk TV, Bugün ve Millet gazetelerine ziyarette bulundu. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Demirtaş, medya grupları üzerindeki baskının arttığını savundu. Demirtaş, "Medya gurupları üzerindeki baskının bu kadar arttığı, zorbalığın mafya usullerinin aleni bir şekilde hayata geçirildiği çok acı bir olayla karşılaştık. Çok üzücü, her şeyden önce biraz önce içeride de ifade ettim. Yargı her zaman doğru karar almayabilir. Hukuk her zaman doğru işlemeyebilir. Bu uygulamanın derhal durması lazım. Bu kadar polisle bir kanala gelip kanalı basmak, gazlamak bunların hangi hukukta yeri var. Bunların durması lazım” şeklinde konuştu.

Demirtaş, kararla ilgili avukatların itiraz edebileceğini söyleyerek, "Hukuki süreç işler fakat bir kayyum kararını uygulamak bu değildir. Bu aleni bir şekilde basına darbeyle el koymaktır. Mala mülke el koymaktır. Ortada bir karar olmadan bu şekilde gasp yapamazsınız. İşin birde medya özgürlüğü yönü var. Sonuç itibariyle burada bir televizyon kanalı yayın yapıyor. Topluma bu şekilde düşmanca yaklaşamazsınız. Bu hukuksuzluğa karşıyız. Bu hukuksuzluğu yaşayanların yanındayız” dedi.

Yaptığı açıklamanın ardından Demirtaş, İpek Medya Grubu binasından ayrıldı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler