HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Demokrasimize zarar verecek bu tür...'

BBP Genel Başkan Yardımcısı, "Demokrasimize zarar verecek bu tür eylemlerden vazgeçilip bütün samimi insanları Bir Büyük Birlik kurmak için Büyük Birlik partisine davet ediyoruz” dedi.

ANKARA (İHA) - Gezi parkı eylemlerinden bir sokak iktidarı çıkacağını sananların aldandığını ve sosyolojik yapımızın bu tür eylemlerle netice almaya müsait olmadığını belirten Kartal, “Sokaktan medet umanların çoğunu kültürümüzün ana caddesinden savrulanlar teşkil ediyor. Bizde devlet ve düzen, intizam, sokak ise kaos ve anarşi demektir. Devlet şuurumuzun ardında yatan ana fikir, nizam hassasiyetidir. Bu bakımdan bu ülkede sokak, her zaman kaybetmeye mahkum olanı temsil eder. Yine öyle olacaktır. Bir kaç gün içinde o devasa kalabalıkların yerinde bir avuç örgütçüden başkası kalmayacaktır. Uyarılarımızı dikkate almayan hükümet 3 ve 4. yargı paketleri çıkarırken KCK tutuklularının serbest bırakılması da bu olaylara çanak tuttu ki, eylemlerin en ön saflarında bu tipler vardı” dedi.

PKK’lı teröristlerin yurt dışına çıkmadığı ülke içinde kaldığı basında defalarca yer aldığını ve eğer böyle ise en vahim olanının bu olduğuna işaret eden Kartal, “Bu millet sokağı ihtar ve uyarı için kullanır, ama kaosa, anarşiye, yıkıma meydan verecek noktaya götürmez. Nerede duracağını bilir. Eylemler uzadıkça, iktidar giderse bu örgüt artıkları gelecek korkusu yerleşmeye başlamış, onu yıpratmak için sokağa çıkanlar ,yakıp yıkarak ona hizmet etmişlerdir. Bu siyaset biçiminin toplumda marjinal unsurlar dışında bir karşılığı yoktur. İktidarı devirmek için ülkeyi yangın yerine çevirmenin haklı bir izahı olamaz. Demokrasilerde sandık vardır ve hesap o sandıkta sorulur. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Batı medyasının eylemcilere verdiği anlamlı desteği de unutmamak gerekiyor. Bazıları AB’nin terör örgütleri listesinde olan, eylemci guruplara verilen destek, tam bir iki yüzlülüktür. Söz konusu Türkiye olunca AB kriterleri rahatlıkla ters yüz edilebiliyor. Demek ki tökezlememek lazım. Aksi takdirde Türkiye’nin üstüne üşüşmek için iştahla bekleyen bir sürü dost ve stratejik ortak denilen ülke var” dedi.

BBP olarak sokak eylemlerini tasvip etmediğimiz gibi demokratik yoldan her kesimin tepkilerini ortaya koymasından yana olduklarını kaydeden Kartal, “Ülkemizin ekonomisine demokrasimize zarar verecek bu tür eylemlerden vazgeçilip bütün samimi insanları Bir Büyük Birlik kurmak için Büyük Birlik partisine davet ediyoruz” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler