HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili haber var!

Saygı Öztürk, bugünkü köşe yazısında Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili önemli bilgileri paylaştı. Öztürk, yazısında 'Biz, her şeyin yolunda gittiğini sanıyoruz ama aslında çok kötü olaylar olmuş.' ifadelerine yer verdi.

Yazısında Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili gerçeğin 5 Aralık 2017'de Almanya'da ortaya çıktığını belirten 'Baykal, Almanya'ya götürüldüğünde, hastane mikrobu taşımadığına, hastanede bu mikrobun bulunmadığına ilişkin rapor verilmiş' ifadelerine yer veren Öztürk, "Rapora göre Almanya'da hastaneye kabul edilmiş. Açıkçası, Baykal'ın durumuyla ilgili verilen raporla, orada yapılan tetkikler örtüşmedi. Aslında Almanya'daki hastane, bu durumdaki hastaları kesinlikle kabul etmiyor. Ancak, Baykal gibi saygın bir siyasetçi için Almanlar ilkelerini bozup gerekli duyarlılığı gösterdi. Gerçeği yansıtmayan rapor düzenlenmesi, hastanelerimize olan güveni azalttı." diye yazdı.

Baykal'ın Almanya'da tedavisine hemen geçilemediğini yazan Öztürk, öncelikle hastane enfeksiyonunun giderilmesine ağırlık verildiğini belirtti. Almanya'da hastane mikrobuna karşı büyük bir duyarlılık olduğuna dikkat çektiği yazısında Öztürk, "Öyle çat kapı hastayı ziyaret etmek, yanında oturmak yok. Vefakar eşi Olcay Hanım, Deniz Bey'in yanına girebilmek için bir yığın işlemden geçiriliyordu. Baykal'ı ziyaret etmek, rahatsızlığı sırasında yanında olmak isteyen çok sayıda kişi vardı. Ancak onlara da ,'Gitmeyin, görüşemezsiniz' deniliyordu." diye yazdı.

BAYKAL'A BÜYÜK ÖZEN GÖSTERİLİYOR

Öztürk yazısında, Baykal'ın en yakınında olan isimlerden Yılmaz Ateş, Osman Kaptan, Ömer Lütfi Baydar'ın çok istemelerine karşın Baykal'la hiç görüşmediğini de vurguladı. Almanya'da 75 gün kalan Baykal'ın Türkiye'ye getirildiğini ve tedavisine Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam edildiğini ifade eden Öztürk, yazızında şu ifadelere yer verdi:

"Baykal'a hastanede büyük özen gösteriliyor. Giriş-çıkışlar denetim altında olsun diye bir katta sadece Baykal'ın bulunduğunu öğreniyoruz. Eğer programda bir değişiklik olmazsa Baykal 20 Nisan'da, Bilkent'te bulunan rehabilitasyon merkezine nakledilecek ve tedavisine orada devam edilecek."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler