HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Deniz Baykal TBMM Genel Kurul Salonu'nda tek başına oturdu

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın TBMM genel kurul Salonu’ndaki görüntüsü dikkat çekti.

Deniz Baykal TBMM Genel Kurul Salonu'nda tek başına oturdu

Yaptığı açıklamada partisinin yönetimini eleştiren CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuştuğu grup toplantısına katılmadı.

Baykal ilerleyen saatlerde TBMM Genel Kurulu’na geldi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye'nin kuzeyindeki YPG mevzilerine yönelik top atışlarıyla ilgili TBMM Genel Kurulu'na bilgi verirken, Deniz Baykal, bir süre genel kurul salonunda oturdu.

Baykal’ın bu süre zarfında yalnız oturduğu ve CHP’li vekillerle konuşmadığı görüldü.

PYD ile ilgili çarpıcı açıklamalar

Baykal, CNN Türk'te katıldığı "Tarafsız Bölge" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

PYD'de yönelik top atışlarının hatırlatılıp, "Türkiye savaşa mı giriyor?" sorusunun yöneltildiği Baykal, "Hayır, Türkiye obüs kullanımıyla savaşa girmiş değildir. Bu bir savaş ilanı değildir" yanıtını verdi.

Ortadoğu'da ortaya çıkan kargaşanın Türkiye'yi ciddi şekilde baskı altına aldığını, gelen mülteci dalgasının 2,5 milyonu geçtiğini belirten Baykal, güven verici bir barış sözleşmesi yapılmadığı takdirde Türkiye'nin sürekli olarak göç dalgasına maruz kalacağını söyledi.

Baykal, yeni göç dalgalarının gelmesi ihtimali karşısında, Türkiye'nin buna engel olunmasını talep etmesinin meşru hakkı olduğunu ifade etti.

"Bombalama ona mı giriyor?" sorusu üzerine Baykal, "Ne yazık ki Azez-Halep hattı açık tutulmadığı takdirde bu göç dalgasına açıkça davetiye çıkarmış olacağız" dedi.

"Türkiye büyük göç dalgasını engellemeye çalışıyor"

"Bombalamayla oranın kapanmasını engellemeye mi çalışıyoruz?" sorusuna Baykal, "Türkiye, Azez-Halep bağlantısının açık olmasını, Halep'te büyük saldırı, katliam ve büyük bir göç dalgasının ortaya çıkmasını engellemeye çalışıyor" yanıtını verdi. Azez-Halep hatını açık tutmak için Türkiye'nin müdahale hakkının bulunduğunu ifade eden Baykal, bombalamanın şu ana kadar etkili olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Çekişme konusunun Azez olmaktan çıktığını belirten Baykal, şunları kaydetti:

"Güneyden Halep'e yönelik bir sızma planlaması yapılmakta olduğu görülüyor. Halep bir Sünni kentidir, tarihi olarak öyledir. Sünni İslam medeniyetinin, her yerine damgasını vurduğu bir

kenttir. Bu kenti Rusya'nın himayesinde, Esad'ın güçlerine, Şii, Nusayri güçlerine teslim etmeye yönelik bir politikayı çok cidi sorgulamak lazım. Bunlar böyle kendi haline bırakılacak konular değil. Bundan sonra onun sonucu sadece göç değil, sonunda katliam var. Tarihi kimliği değiştirme sonucu doğuracak bir süreç hepimizin gözü önünde yaşanırken, 'buna karışmayın' çok doğru gelmiyor. Buna Amerika'nın da sırtını dönme hakkı yok."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler