HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Deniz Baykal'dan Erdoğan'a: Maçın hakemi top koşturuyor

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Baykal, "Maçın hakemi ortaya çıkıp top koşturuyor" dedi.

Deniz Baykal'dan Erdoğan'a: Maçın hakemi top koşturuyor

Partisinin seçim çalışmaları için Gazipaşa İlçesi'ne gelen CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal partililere seslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim döneminde miting yaptığını ve AK Parti'ye oy istediğini belirten Deniz Baykal, "Bir maç oynanıyor ve maçın hakemi ortaya çıkıp top koşturuyor. Kendi oynuyor, topa müdahale ediyor. En sakıncalı bölücülüğü, bir ülkenin Cumhurbaşkanı yapıyor. Atatürk, İnönü, Menderes, Özal cumhurbaşkanlığı yaptılar ama hiçbiri bunu yapmadı. Cumhurbaşkanına Cumhurbaşkanlığını bu millet öğretecek. Cumhurbaşkanı AKP'nin eş genel başkanı gibi çalışıyor. Bir Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır" diye konuştu.

'KUTSAL KİTABIMIZ SİYASETE ALET EDİLEMEZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerde Kuran'ı siyasi bir malzeme olarak kullandığını dile getiren Deniz Baykal, siyasetçilerin kutsal kitaptan ellerini çekmeleri gerektiğini söyledi. Bunun tükenmişliğin bir göstergesi olduğunu belirten Baykal, şöyle konuştu:

"Kutsal kitap seçim meydanına sokulmaz, sokulursa sen bitmişsin, bunu o kitapla kapatamazsın. Yetim hakkı yeme, hırsızlık yapma, yalan söyleme kitabı siyasete alet edeceğine kitaptakileri hayata geçir. 12 yıl iktidar olmuşsun ülkeyi yönetmişsin, gitme zamanın gelmiş ne var bunda? Niye bunu sindiremiyorsun? Neden Kuran'ı kullanıyorsun? Bizim Diyanet İşleri Başkanımıza örnek olacak tek kişi peygamberimizdir. Papa örnek olamaz. Bizim inancımızda dinimizde papalık, ruhbanlık yok. Bu İslam'a haksızlık ve saygısızlıktır. Papa da mütevazı bir din adamı öyle özel uçağı falan yok. Bütün bunların ortaya atılması hesap saatinin geldiğinden, çarelerinin tükendiğinden."

Deniz Baykal, konuşmasının ardından partililerle birlikte esnafı ziyaret etti.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler