HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Dev ayağa kalktı, bize diz çöktürebilirler mi?'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kırıkkale'de halka seslendi.

'Dev ayağa kalktı, bize diz çöktürebilirler mi?'

KIRIKKALE, (DHA)- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kırıkkale'de yaptığı konuşmada kendi savaş uçağını, savaş gemisini yapabilecek bir Türkiye'nin olduğunu; kendi milli otomobilini yapar duruma da geldiğini söyledi. Davutoğlu, "Yiğit oğlu yiğitler, dev ayağa kalktı. Bize diz çöktürebilirler mi?" dedi.

Davutoğlu Kırıkkale Cumhuriyet meydanında toplanan kalabalığa "Bizim karşımıza çıkanların dalı gölgesi var mı?, Kırıkkale'de, Türkiye'de taş üstüne taş koymuşlar mı?' diye sordu. 72'nci mitinglerini Kırıkkale'de yaptıklarını belirten Davutoğlu, "71 vilayete giden başka bir parti genel başkanı oldu mu?' derken, "İnşallah 81 vilayete de gideceğiz. Allah, millet, Kırıkkale bizden yanadır" dedi. 2002 Türkiye'si ile bugünün farkını Kırıkkalelilerin çok iyi bildiğini söyleyen Davutoğlu, şunları söyledi:

SAVUNMA SANAYİSİNİ GELİŞTİRECEĞİZ

"Kırıkkale deyince silah sanayii MKE gelir. 2002 yılında iktidara geldiğimizde Türk savunma sanayii neredeyse bitmek üzereydi. Hiç bir kendi silahımızı yapamadığımız gibi, var olan fabrikaları kapatıyorlardı. Tankını başka ülkelerden hibe alıyordu Türkiye, İsrail'e tamire gönderiyordu. Kendi gemimizi, uçağımızı yapamıyorduk. Kendi savaş uçağını yapabilecek bir Türkiye var. O Türkiye'den kendi tankını yapan Türkiye'ye kim getirdi?. Altay tankını kim yaptı? Kendi insansız hava aracımızı Anka'yı kim yaptı? Kendi füzemizi kim yaptı?, kendi savaş gemilerimizi kim yaptı? Şimdi kendi milli bölgesel uçağımız için düğmeye bastık. Kim yaptı. Onlar konuşur. Kendi milli otomobilimizi yapıyoruz. İnşallah. 2016'da ilk filo üretimi, en geç 2020'de seri üretime başlıyoruz. Hayırlı mübarek olsun milli otomobilimiz. Savuma sanayiini geliştireceğiz. Milli savunma sanayiini geliştirerek Kırıkkale'nin özel bir konumu olacak. Doğu'sunda mühimmat fabrikasının, demiryolunun önemli bir ağırlığı oldu. Kırıkkale yükselirken, ikisi üzerinde yükselecek. İnşallah Kırıkkale'de Silah Organize Sanayisini kuruyoruz. Türkiye'de ilk. Böylece Kırıkkale'de çok daha fazla aş iş olacak. Savunma sanayimizin omurga şehri yiğitler diyarı Kırıkkale olacak."

PENSİLVANYA'YA SIĞINANLARDAN FAYDA GELİR Mİ?

Alanda toplanan vatandaşlara, '7 Haziran'da inşalah 3-0 yapıyor muyuz?' diye soran Davutoğlu, "Kırıkkale şanslı. Üç koyacak, beş alacak. Niye biliyormusunuz? Bir yetmez, iki yetmez üç yetmez, Ak Parti'ye güç yetmez. Şimdi halbuki birileri dışarıdan kumandalılar, üç partiyi bir araya getirmeye çalışıyor, CHP, HDP, MHP. Siz bunu da kastediyorsunuz değil mi?. Üçü birden gelse bize güçleri yeter mi? Ama onlar üçle de yetinmiyorlar. Bir üç daha eklemişler. Paralel yapı, Pensilvanya'dakiler. Yiğit gölgesine sığınmak yerine, Pesilvanya'ya sığınanlardan fayda gelir mi? Sonra bugün çok çarpıcı, gazetelere bakın, oynanan tuzağı görürsünüz. Bir başka Kandil de var. MİT TIR'larını ifşa eden casusuluk faaliyetlerine yataklık eden gazete var ya. Kandil'le röportaj yapıyor. Bu paralelcilerin gazetesi de HDP'yi manşet yapmış. oyunu görüyor musunuz?, Kandil, paralel, DHKP. Bu üçü de gelse bize güç yeter mi?. Altısı birden gelse bize yetişebilir mi?. Bunlar kötü, bunların dalı gölgesi olmaz. Ak ocağın bacası ebediyen tütecek mi? Kem olanın herhangi bir yerde dalı gölgesi olur mu?" dedi.

ÜÇ MEDYA HDP'YE DESTEK VERİYOR

Alanda toplanan vatandaşlara 'Türkiye'nin her yerine gidip, al bayrağı dalalandıran kim?' diye soran Başbakan Davutoğlu, "Buraya gelip milliyetçilik taslayanlara sorun. 'Sizin zamanınızda Türkiye kendi silahını yapabiliyor muydu?' deyin. Kendi silahını yapamayan, bağımsızlıktan, milliyetçilikten bahsedebilir mi? 'Niye Sivas'ın ötesinde yoksunuz?' diye sorun. 'Türkiye'nin her yerinde al bayrağı dalgalandırmıyorsunuz?' Ya bu izzetli yol devam edecek, Ak Parti ile kendi silahımızı, uçağımızı, tohum bankamızı kuracağız. Otomobilimizi yapacağız. Dünyanın en uzun köprüsünü, hava limanını, dünyanın ikinci büyük tünelini yapacağız. İşte Doğan medya, Gülen medya, Ulusalcı medya. Hepsi diyor ki HDP'ye destek verin. Neden? Çünkü ana muhalefet partisinden, MHP'den ümit yok. Bütün ümitleri HDP barajı geçerse Ak Parti'nin önü kesilir mi? Kime umut bağlarlarsa bağlasınlar, Ak Parti devam edecek inşallah" diye konuştu.

'Siirtte 3 bacımızı bizim mitingden sonra darp ettiler, 5 genci dağa çıkarıp anne babalarını tehdit ettiler' diyerek konuşmasına devam eden Davutoğlu, şunları söyledi:

BU TEHDİT KARŞILIKSIZ KALMAZ

"Her yerden bu haberler geliyor. Seçim atmosferini kim kirletmeye, gölge düşürmeye kalkışırsa, karşılarında kale gibi dururuz. Bunlar yapıyorlar, CHP destek veriyor, MHP sessiz kalıyor, ya da destek veriyor, Gülen meydası, Doğan medyası, Uluslararası medya arkasında, kimse bunların yaptığı baskıyı görmüyor. Toplanıp hepsi Ak Parti'yi suçlamaya çalışıyorlar. Bu tuzağı bozmaya çalışacak mıyız? Herkes barış içinde seçime gidecek. Herkes bu bir hafta içinde mutlaka özel planlamasını yapsın, sandıklara herkes gitsin. Türkiye'nin kader seçimidir. Ağırlığınızı, mühürünüzü vurmanız lazım. Bu tehditler devam ettikçe, seçime kadar seçim esnasında ve seçim sonrasında da her türlü güvenlik tedbirini alır, baskılara boyun eğmeyiz. Muhtarları tehdit edenleri buradan uyarıyorum. Bir takım tehdit edenleri, aileleri tek tek fişleyenleri, Siirt'te olup bitenleri, çocukları dağa kaldırıp, anne babaları tehdit edenleri uyarıyorum. Bu tehdit karşılıksız kalmaz. Bir milim taviz vermeyiz."

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE AYNI DİLİ KONUŞAN YEGANE PARTİYİZ

Şırnak'te, Mardin'de, Van'da alanda toplanan bütün kalabalığın tek bir ağızdan al bayraklı İstiklal Marşı'nı okuduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Buradan Diyarbakır'a, Van'a bir kardeşlik selamı gönderiyor muyuz? 'Biz ezeli olarak kardeşiz, kardeş olacağız' diyor muyuz?. Aziz Diyarbakır'lılara buradan bir Horasan erenleri selamı gönderiyor muyuz? Biz Türkiye'nin her yerinde aynı dille konuşan yegane partiyiz. Biz yurt dışında, bütün diyarlarda mazlumlara sahip çıkan yegane partiyiz. Ama birisi diyorki; 'Küdüs Yahudi'lerin başkentidir' diyor HDP eş Başkanı. Kudüs İslamındır, islamın kalacaktır. Bizim kıblemizdir. Kılıçdaroğlu ona destek veriyor, MHP sessiz kalıyor. Bu tuzakları bozmaya var mısınız? Birisi 'Diyanet'i kaldıracağım' diyor, CHP 'ben de kaldıracağım' diyor. Biz Diyanet'i bunlara kurban verir miyiz? Birisi tek parti döneminde ezanı Muhammediye'yi aslından çevirdi, diğeri de 'Allah Türkçe bilmiyor mu?' diye sor diyor. Haşa. Bu ezanları bu diyardan, bu bayarğı semalardan indirir miyiz? İndirmek isteyenlere haddini bildirir miyiz? Bunları söylerken MHP sessiz. Bakın nasıl bir tuzak. Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine yardım gönderiyoruz, Esed karşısında ezilmesinler, IŞİD karşısında dik dursunlar diye. Paralel çetesi ihbar ediyor. 1,5 yıl geçiyor, bir gazete ifşa ediyor, Türkiye'yi karalıyor" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ OLAN YENİ ANAYASA

Allah'ın huzuruna giderken ellerinde iki şey olacaksa, birisi Filistin'e, diğerinin de Suriyeli mazlumlara sahip çıkmak olacağını belirten Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yiğit oğlu yiğitler, dev ayağa kalktı. Bize diz çöktürebilirler mi? 3'ü değil, 33'ü bir araya gelse durdurabilirler mi? Onlar bizi durdurmaya çalışırlarken, biz gelecek planlaması yapıyoruz. Seçim beyannamemizde kapsamlı bütün vizyonumuzu ortaya koyduk. Yeni Anayasa'yı inşallah kaleme alacağız. Özgürlükçü, başkanlık sistemi olan yeni Anayasa'yı özgürlükçü, sivil bir Anayasa için harekete geçeceğiz. Muhalefet partilerine çağrıda bulundum, yine bulunuyorum. Artık bu ülke 12 Eylül Anayasası ile yürümez. Türkiye'yi bütünleştiren, birleştiren, Milli Birlik Projesi olan çözüm sürcecine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hakkari, Edirne, Diyarbakır, Konya ile Şırnak'ı Kırıkkale ile kardeş kılacağız kardeş. Üç, bütün toplum kesimleriyle yeni ve kapsamlı diyalog çalışmasında bulunacağız. Alevilerin sorunlarını farklı düşüncelerde kimler varsa, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, dışlamayacağız. Dört; ekonomide reformsal yapılara süratle devam edeceğiz. Yeniden yükselen Türkiye'nin ilk 10 ekonomisi arasına gercek. Yeni istihdam alanı yaratıp, gençlerimizi delikanlarımızı istihdam edecek yeni modaller geliştireceğiz. Mesleki eğitimi bu anlamda başından tekrar düzenleyeceğiz Türkiye en çok istihdam üreten ülkelerden birisi. Nüfusumuz dinamik. Biz yükselen genç bir nesil istiyoruz."

EMEKLİLERİMİZİ EFLASYONUN ALTINAD EZDİRMEYECEĞİZ

Kadınlara doğum hediyeleri verdiklerini, ilk çocuğa 300, ikinciye 400, üçüncüye 600 lira verdiklerini, devletin ilk altınları takacağını belirten Davutoğlu, "Memnun musunuz bacılar? diye sordu. Davutoğlu, altıncı olarak istihdamla birllikte toplumsal kesimlerin bütün sorunlarını tek tek ele alacaklarını belirtirken, "Emeklilerimizi hiçbir şekilde enflasyonun altında ezdirmeyeceğiz. Kılıçdaroğlu'nun palavralarını bir kenara koyun. Alın teriyle emeklilik aşamasına gelmiş vatandaşlarımızı ne enflasyona, ekonomik krize ezidiriz, ne de Kılıçdaroğlu'nun hesap bilmeyen tutumuna onları mahkum ederiz. Taşeron sorunlarını çözeceğiz. Asıl işte çalışan hiç kimse taşeron sisteminde olmayacak. Özel güvenlik elemanı olarak çalışanlar kaygılanmasın. Herhangi bir yerde kadroya alacağız, yoksa hiçbir hak kaybı olmadan bulundukları statüde çalışmaya devam edecekler. Yedinci olarak Şeffaflık Yasası'nı hazırlamıştık. Bu ülkede her şey bütün dönemimizde şeffaf oldu. Hortumlamalar bitti. Kamu bürokrasisini tekrar yapılandırıyoruz. Bürokraside hiçbir yapılanmaya yer vermeyeceğiz. Yargıyı bu reform çerçevesinde yeniden yapılandıracağız. Şehirlerin yeniden yapılandırılması ile ilgili çok kapsamlı çalışma yürüteceğiz. Biz şimdiden hükümet programını yazmaya başladk. 8 Haziran'da bu emaneti bize verecek misiniz?" diye sordu.

Davutoğlu, konuşmasının sonunda Kırıkkale'nin hızlı trenlerin, demiryolların kavşak şehri olacağını belirtirken, Ankara'nın Elmadağ ilçesine geçti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler