HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Devlet Bahçeli: "Başbakan az konuşsun"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Musul'daki Türk konsolosluğuna yapılan baskınla ilgili askeri seçeneğin her zaman masada olması gerektiğini belirtti.

Bahçeli, "Sayın hükümet yöneticileri bizim ne söylediğimizi anlamak istemiyor. Onların herhalde bir karanlık ilişkiler içerisinde bulunuşlarının bir sebebi vardır. Onu da sabırla bekleyeceğiz” dedi.

Partisinin; Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 10. Dönem eğitim faaliyetlerinin tamamlanması dolayısıyla MHP Genel Merkezi'ndeki Gün Sazak Konferans Salonu'nda düzenlenen törene katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, törenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılacak görüşmede çatı adayı isminin netlik kazanıp kazanmayacağının sorulması üzerine Bahçeli, 10 Ağustos'ta birinci turu yapılacak olan ve halk tarafından ilk defa seçilecek olan Cumhurbaşkanı sebebiyle siyasi partilerin birbirleriyle diyalog içerisine girdiğini söyledi.

Parlamentoda temsil edilmeyen siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının ziyaret edilerek "Nasıl bir Cumhurbaşkanlığı” isteğinin belirlenmesi yolunda önemli hizmetler ve katkılar sunulduğuna dikkat çeken Bahçeli, şöyle konuştu: "CHP'nin sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu Pazartesi günü saat 13.00'de bizim kendilerine yapmış olduğumuz ziyarete nezaketen cevap vermek üzere ikinci kez bir araya gelerek temaslar sonucu bir değerlendirmede bulunacağız. İnşallah hayırlı sonuçlar milletimizle paylaşılacaktır.”

"DAVUTOĞLU'NUN İSTİFASI YÖNÜNDE BİR BEKLENTİMİZ YOK”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Musul'daki konsolosluk baskını ile ilgili yaptığı bilgilendirme toplantılarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "istifa” beklentisinin olduğu yönündeki iddialarla ilgili MHP'nin Davutoğlu'nun istifası yönünde bir beklentisi olup olmadığı soruldu. Bahçeli de soruya şöyle karşılık verdi: "Merkez Yönetim Kurulu ve İl Başkanları toplantımız olması sebebiyle Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Tuğrul Türkeş bey görevlendirilerek sayın Bakanla temas kurmuşlardır. O görüşmeler sırasında herhangi bir ‘istifa' talebimiz söz konusu olmamıştır. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulmuştur.”

"ASKERİ SEÇENEK HER ZAMAN MASAMIZDA OLMALIDIR”

Bahçeli, Musul'daki konsolosluk baskınında hükümetin rehinelerin can güvenliği dolayısıyla askeri seçeneği dışarıda tuttuğunun sorulması üzerine, şöyle cevap verdi: "Tabi böyle bir durumda askeri seçenek masada olmazsa oradaki 49 başta başkonsolos olmak üzere vatandaşımızın serbest bırakılma şansı kalmaz. Her türlü tedbirler alınmalı. Gerekli temaslar kurulmalı ama söz konusu salıverme veyahut ülkemize gelmelerine teşkil eden bir durum olursa askeri seçenekte hatırımızda olmalı ve masamızda bulunmalıdır. Sayın hükümet yöneticileri bizim ne söylediğimizi anlamak istemiyorlar. Onların herhalde bir karanlık ilişkiler içerisinde bulunuşlarının bir sebebi vardır. Onu da sabırla bekleyeceğiz.”

"DESTEK VERECEĞİMİZİ HER ZAMAN İFADE EDİYORUZ”

Bahçeli, "IŞİD terörüne karşı İran'dan bugün bir açıklama geldi. ‘Gerekiyorsa ABD ile hareket edebiliriz' şeklinde. İran ve ABD ortak bir noktaya gelirken Türkiye'nin yaklaşım tarzını nasıl değerlendiriyorsunuz?”sorusuna şöyle karşılık verdi:

"Türkiye'de halkımızın ve siyasi partilerimizin fazla bir bilgi sahibi olduğunu zannetmiyorum. Siyasi iktidar dış politikada kapalı kutu ve karanlık ilişkiler içerisinde bulunduğundan dolayı gelişmeleri takip edeceğiz ona göre değerlendirmeleri yapacağız. Herşey de erken konuşmanın bir faydası yok. Milletimizin milli menfaatleri uğrunda gerekli tedbirler anılırken doğru bildiklerimize bütün siyasi partiler ve millet olarak destek vereceğimizi her zaman ifade ediyoruz zaten.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmaların anımsatılması üzerine Bahçeli, "Sayın Başbakan'ın millete yapacağı en büyük hizmet susmak olmalıdır. Biraz az konuşsun” ifadelerini kullandı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler