HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Devlet Bahçeli Tunceli'de konuştu

Tunceli Valiliği'ni ziyaretinin ardından konuşan Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'na meydan okudu. Kentte gerginilik devam ederken, Bahçeli'nin esnaf ve cemevi programları iptal edildi.

Tunceli’yi ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ziyareti öncesi yaklaşık 10 ilden kente binlerce çevik kuvvet polisi getirildi. Bahçeli Tunceli'deki ilk durağı Valilik ziyaretinin ardından konuştu. Bahçeli'nin konuşmasının ardından olaylar çıktı. Bahçeli, esnaf ve cemevi programlarını iptal ederek, Ankara'ya dönüyor.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Bugün buraya kardeşlik hissiyatını pekiştirmeye geldik. Bugün buraya Tuncelili kardeşlerimle hasret gidermeye geldim. Aramıza örülen nifak duvarlarını yıkmak için Tunceli’deyim. İcazet altında Başbakanlık yapan Davutoğlu şahsıma meydan okumuştu. Cesaretimi sınamıştı. Başbakan öylesine çıldırmıştı ki 'Buyurun gidin bu söylediklerinizi Tunceli’de de söyleyin cesaretiniz varsa' diyerek dengesini tümüyle kaybetmişti. İşte Tunceli’deyim. Türk milletinin güzide evlatları ile bir aradayım. Devlet devletiyle milletiyle Tunceli’dedir. Biz Türkiye’nin her yerinde birlik ve beraberlik mesajı veriyoruz.

"BİZİMLE AŞIK ATAMAZ"

Sayın Davutoğlu bilmiyorsa, öğrenmediyse buradan hatırlatıyorum: MHP’de mangal gibi yürek, demir dağları eritecek kadar devasa bir cesaret vardır. Ne insanımızdan cayarız ne vatanımızdan vazgeçeriz. Efendilerinin koltuğuna sığınmış sığ zihniyetlerin bizimle aşık atması mümkün değildir.

Geçmişte yaşananları bugüne getirip özür lobisi kurmanın huzurumuza katkı sağlamayacağını da asla unutmuyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun halkının güvenini desteğini almış meşru bir devlet kendisine yönelen tehlikeleri bertaraf etmekle yükümlüdür. Hiçbir ahlaksız sürece müsamaha gösterilemez. Milleti bölmeye çalışanlara izin verilemez. 1937-38’de Tunceli’de baş gösterenler isyandır. Bu isyana karışanlar da devrin bölücü teröristlerdir.

Teröristin dini, milliyeti, nesebi önemli olmayacaktır. Elinde silahla dağda gezen topraklarımızdan pay kapmak isteyen masum vatandaşlarımıza kasteden hiçbir bedbaht mazlum görülemeyecektir. Bunların özürler dilenerek, hürmet ve hayranlıkla yad ettiğimiz evladı Kerbela’dan addedilmesi hakarettir.

"BEN TUNCELİ'DE OLDUĞUMA GÖRE..."

Ben Tunceli’de olduğuma göre devlet devletinin her yerinde sapa sağlam durduğuna göre Başbakan ne yapacaktır. Bu şahsiyet bundan sonra nasıl Başbakanlık yapacaktır. Davutoğlu erdemli davranıp istifa ederek kalan haysiyetini kurtarabilecek midir? Devlet diz çökmez. Devletin el etek öpeceğini ileri süren Başbakan’a diyorum ki devlet el de etek de öpmez.

Diz çökseydi, el öpseydik Tunceli diye bir ilimiz de olmazdı. Büyük Türk milleti hepimizin iftiharıdır. Bu topraklar bu vatanın ayrılmayacak bir parçasıdır. Kardeşçe yaşamak varken el ele, gönül gönüle Allah’ın nimetlerinden sahiplenmek dururken içimizi karıştırmak isteyenlere niçin göz yumalım.

PİR SULTAN ABDAL HEPİMİZİN KUTUP YILDIZIDIR

Pir Sultan Abdal’a yarın mahşerde ne diyeceğiz. Yavrusunu kaybetmiş bir koyunun dahi feryadını ciğerinde duymuş Pir Sultan Abdal hepimizin kutup yıldızıdır. Hz. Hüseyin hepimizin içindeki yas ve acıdır. Hz. Ali bizimdir, insanlığa istikamet vermiş 12 imam her şeyimizdir. Allahımız, peygamberimiz, kıblemiz bir. Dinimiz, dilimiz, geleceğimiz bir ve aynıdır. Başbakan’ın korku istismarını yarıp muhabbet deryasından kana kana içmek için sizlerin konuğu olduk. Ne mutlu Türküm diyene...

DAVUTOĞLU'NDAN BAHÇELİ'NİN ZİYARETİNE YANIT

Bahçeli'nin konuşmasının hemen ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Davutoğlu, Bahçeli'nin konuşmasını değerlendirdi. Davutoğlu, ''keşke bizim çağrımızı beklemeden gitseydi. Bütün siyasiler ülkemizin her yerinde gidebilmeli.'' dedi.

Tunceli'de gerginlik!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, valilik binası önündeki konuşmanın ardından Tunceli'de gerginlik başladı.

Tunceli'de aralarında bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin de bulunduğu yaklaşık 800 kişilik grup, valilik binasına 1 kilometre mesafede toplandı. Valilik binasına yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Protestocuların yürümekte ısrar etmesi üzerine polis, gruba biber gazı ve copla müdahale etti.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ilk ziyaret yeri olan Tunceli Valiliği’nin bulunduğu Atatürk Mahallesi’nde çok sayıda çevik kuvvet polisi, zırhlı araçlar ve TOMA’larla yoğun güvenlik önlemi alındı. MHP Lideri Bahçeli’nin kente gelişini protesto etmek amacıyla fırın ve eczaneler dışında hiçbir esnaf kepenk açmadı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli Valiliği'ne geldi. Bahçeli'nin valiliğe girişi sırasında partililer tarafından 'Devletin başına Devlet gelecek' sloganları atıldı.

200 ARAÇLIK KONVOYLA GELDİ

Dün akşam Elazığ'a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel merkez heyetiyle, partililer tarafından oluşturulan araç konvoyu eşliğinde Tunceli'ye gitmek üzere hareket etti. Karayoluyla Elazığ'ın Kovancılar ilçesi güzergahından Tunceli'ye gelen MHP genel başkanı bahçeli'ye, yaklaşık 200 araçlık konvoy eşlik etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler