HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Devlet Bahçeli'den adli yıl mesajı

MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli, adaleti namus belleyen, tarafsız ve bağımsızlığı yüreklice savunan tüm hukukçulara Yeni Adli Yılda başarılar diledi.

ANKARA(ANKA) - MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli, adaleti namus belleyen, tarafsız ve bağımsızlığı yüreklice savunan tüm hukukçulara Yeni Adli Yılda başarılar dileyerek, "Hukukun kara günleri geçecek, adaletin gözyaşları bir gün dinecek, adalet terazisinin kefesine 17-25 ağırlığı koyanlar pişman olacaklardır" dedi.

MHP lideri Bahçeli Twitter'dan takipçilerine çeşitli paylaşımlarda bulundu. Her davranışın yaslandığı bir zihin, her zihnin yankılandığı bir dil, her dilin yeşerip yol aldığı bir niyet vahası olduğunu kaydeden Bahçeli, "Niyetsiz iş, niyetsiz eylem, niyetsiz hareket zembereği kopmuş saat gibidir ve hiçbir zaman amaca hizmet etmez. Niyetin iyi ya da kötü olması, bu kapsamda çıkacak sonucun da yönünü, yörüngesini ve yolunu tayin ve teşvik eder" ifadelerini kullandı.

-"TÜRKİYE'DE SAVAŞ YOKTUR, TERÖRİST FAALİYETLER VARDIR"-

Hazreti Muhammed'in "Ameller ancak niyetlere göredir; herkesin niyeti ne ise eline geçecek odur" hadisini hatırlatan Bahçeli, "Barışsa niyet, huzursa gaye, birlik ve dirlikse amaç; davranışlar, atılan adımlar, alınan tutumlar buna uygun olmalıdır. Dikkatimi her zaman çekmiştir; Barış kadar istismar edilen, özgürlük kadar yıpratılan, hak ve hukuk kadar öğütülen çok az kavram vardır. Ameli sorunlu olanların niyetleri baştan itibaren hasarlıdır. Niyet bulanıksa, niyet bozuksa; nimet ummak mihnet ve zillet kapısını açar" değerlendirmesinde bulundu.

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, niyetiyle ameli arasında örtülemeyecek boşluk ve açıklık olanların samimi iç muhasebe yapmalarının şart olduğunu kaydeden Bahçeli, "Barış diyerek savaş narası atanlar, "çözüm ve özgürlük' diyerek namertlik kuyruğuna girenler yeni baştan kendilerini gözden geçirmelidir. Her canlı acıyı hisseder. Ancak insan olabilen başkalarının acısına ortak olur, karşısındakinin acısıyla dertlenir" dedi.

Adil ve ahlaki barışın herkesin özlemi olduğunu kaydeden Bahçeli, "Demokrasi herkesin ortak arzusudur. Güzele ulaşmak, doğruda buluşmak her akıl sahibinin isteğidir. Fakat barış için önce savaşın olması, savaşan tarafların bulunması zaruridir. Türkiye'de savaş yoktur, terörist faaliyetler vardır" ifadelerini kullandı.

-"SABREDİN, KAZANAN TÜRKİYE OLACAK"-

"Batı'nın köhnemiş ilişkilerine göbekten bağlı, Batı planlarına tümden tutsak olanların yeni sözleri, yapay meseleleri bana göre temelsizdir" diyen Bahçeli, öz ve kök değerlerine yabancılaşan, kendi kültürüne tepeden bakan, millilikle arasına set çeken bir zümrenin huzur suikastı yaptığını kaydetti. Bunların ameliyle niyeti arasındaki uçurumların kapanmak bilmediğini vurgulayan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Ahmet Mithat Efendi'nin Felatun Bey'i sanki her tarafta geziyor, Recaizade Ekrem'in Bihruz'u sanki tekrar caka satıyor. Hüseyin Rahmi'nin Şıpsevdisi, Yakup Kadri'nin Kiralık Konak'ı, Sodom ve Gomore'si sanki yeniden yazılıyor. Yalana gerek ve geçit yoktur; gerçeğin tebliği, hidayetin sıcacık daveti, adaletin kuvveti mazlumun ahı gibi yerde kalmaz, mahzun düşmez. Baharda yeşillenen yaprak hazan mevsiminde nasıl kuruyup rüzgârla savrulursa, kostüm giymiş taassup ve aldatma öyle savrulacaktır. Sabredin, kazanan Türkiye olacak, belini doğrultan, tekrar doğrulan, tekrar ayağa kalkan bu büyük millet değişmez hükmünü verecektir. Ayrıca adaleti namus belleyen, tarafsız ve bağımsızlığı yüreklice savunan tüm hukukçularımıza yeni adli yılda başarılar diliyorum. Hukukun kara günleri geçecek, adaletin gözyaşları bir gün dinecek, adalet terazisinin kefesine 17-25 ağırlığı koyanlar pişman olacaklardır." (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler