HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Devletin zirvesi Dürümlü'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Diyarbakır Dürümlü'de PKK'lı teröristlerce katledilenlerin yakınlarını taziye evinde ziyaret edip başsağlığı diledi.

DİYARBAKIR (AA) -Diyarbakır'a gelen Erdoğan ve Yıldırım, temasları kapsamında, Dürümlü mezrasında 12 Mayıs gecesi terör örgütü PKK tarafından 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirildiği, 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı katliamın mağduru vatandaşların yaşadığı Tanışık köyünü ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, taziye evine geldiğinde kendisini bekleyenlere "Cümleten başınız sağ olsun." dedi.

Ardından taziye evinde dua okunduktan sonra burada dua okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine "Cümlemizin başı sağ olsun, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza tekrar şifalar diliyorum, tüm ailelerine sabırlar diliyorum. Tüm şehit ailelerinin bu süre içerisinde ortaya koymuş oldukları tahammülü hakikaten bizler de takdirle yad ediyoruz" diyerek başladı.

Kur'an-ı Kerim'de "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler fakat siz bilemezsiniz" buyurulduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bu
kardeşlerimizin herhangi bir günahı yok, herhangi bir bu konuda taksiratı yok ve böyle bir durumdayken bu kardeşlerimiz bu hain, bu vicdan yoksunu hatta hatta çok açık ve net söylüyorum çekinmeye gerek yok, ateist, Allahsız kitapsız bu takımın maalesef böyle bir saldırısı neticesinde inanıyorum ki şehitlik makamına ulaştılar." ifadesini kullandı.

Erdoğan, konuşması sonrasında tekrar dua okudu. Ardından Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve heyetteki bakanlar, katliamda hayatlarını kaybedenlerin mezarlarına gidip, dua etti.

Daha sonra Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, beraberindeki bakanlarla Tanışık köyünden helikopterlerle ayrıldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım da PKK'lı teröristlerin Dürümlü mezrasında gerçekleştirdiği katliamda yakınlarını kaybeden kadınlarla görüştü, acılarını paylaştı.

- Dürümlü katliamı

Bingöl'ün Genç ilçesinde, gasbettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne getiren PKK'lı teröristlerle, durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine teröristler, kamyonla Dürümlü mezrasına doğru hareket etmiş, köylülerce takibe alındığını ve kaçamayacaklarını anlayan PKK'lı teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmişti.


En Çok Aranan Haberler