HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dışişleri'nden açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Bürüksel'de düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na iştirakına ilişkin açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun 1-2 Nisan 2014 tarihlerinde Brüksel'de düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına iştirak edeceğinin belirtildiği açıklamada, "Toplantının başlıca gündem maddelerini Ukrayna Krizi, 2014 Eylül ayında Galler'de yapılacak NATO Zirvesinin hazırlıkları ve bu bağlamda NATO'nun ortaklarıyla ilişkilerinin geliştirilmesi ile ISAF Harekatının sonlandırılması akabinde NATO'nun Afganistan'la angajmanı teşkil edecektir.

Toplantı vesilesiyle NATO-Ukrayna Komisyonu ve NATO-Gürcistan Komisyonu bakan düzeyinde toplanacak; Kuzey Atlantik Konseyi, NATO üyesi olmayan ISAF katılımcısı ülkelerin dışişleri bakanlarıyla bir oturum gerçekleştirecektir.Ayrıca, 2004 yılında NATO'nun İstanbul Zirvesi'nde tesis edilen ve bu yıl kuruluşunun 10. yıldönümünü kutladığımız İstanbul İşbirliği Girişimi ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla ilk kez bir toplantı gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

Toplantılar çerçevesinde, NATO'nun 1999 sonrasındaki genişleme dalgalarının yıldönümleri münasebetiyle bir tören yapılması tasarlanmaktadır.

Sayın Bakanımızın toplantılar çerçevesinde, Brüksel'de bazı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de öngörülmektedir”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler