HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dışişleri'nden 'riskli bölge' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşları için Irak'ta riskli ilan edilen yerlere 8 bölgeyi daha ekledi.

Dışişleri'nden 'riskli bölge' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Irak Kriz Masası, Türk vatandaşları için Irak'ta riskli ilan edilen yerlere 8 bölgeyi daha ekledi. Daha önce Musul, Kerkük, Selahaddin, Anbar, Diyala, Bağdat ve Basra vilayetleri, bakanlık tarafından riskli ilan edilmiş ve Türk vatandaşlarından bu bölgelere seyahat etmemeleri istenmişti.

Dışişleri son yaptığı açıklamayla bu bölgelere Babil, Necef, Kerbela, Vasit, Meysan, Kadisiye, Musenna ve Dikar vilayetlerini de ekledi.

Bakanlığın kriz masası tarafından yapılan açıklama şöyle:

"...Irak’taki son gelişmeler ve yaşanan güvenlik sorunlarının daha da geniş bir alana yayılması ışığında, daha önceki seyahat uyarılarımızda kaydedilen Musul, Kerkük, Selahaddin, Anbar, Diyala, Bağdat ve Basra vilayetlerine, Bağdat’ın güneyindeki diğer sekiz vilayetin de (Babil, Necef, Kerbela, Vasit, Meysan, Kadisiye, Musenna ve Dikar) ilave edilmesi zarureti doğmuştur. Dolayısıyla anılan vilayetlerde bulunan vatandaşlarımızın, can güvenlikleri bakımından tedbirli davranmaları, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları ve sözkonusu bölgelere seyahat edilmesinden kaçınılması kuvvetle tavsiye edilmektedir."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler