HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır ve Elazığ'da bin 500 Kişi HDP’ye geçti

Elazığ'ın Arıcak ilçesi Bukardi beldesinde bin 200 kişi ve Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Daban köyünde 300 kişi HDP'ye geçti.

7 Haziran 2015 genel seçimlerine giren HDP'ye katılımlar sürüyor. Elazığ'ın Arıcak ilçesi Bukardi beldesinde bin 200 seçmen ve Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Daban köyü seçmenleri HDP il binası önünde toplandı. Kalabalığı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı, HDP ve DBP İl Eşbaşkanları ile yöneticiler karşıladı.

HDP'ye geçenlere rozet takıldıktan sonra konuşan DBP İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, bu süreç içerisinde birlikteliğin gerekli olduğu konusunda somut örnekler olduğunu söyledi. Şimşek, şu an Elazığ'ın Arıcak ilçesi Bukardi beldesinin belediye başkanının katılarak bu sürece destek verdiğini belirterek "Birlik olmak bir çoğu şeyi belirleyecek. HDP'ye katılımlar bu noktada sürüyor. Bukardi belediye başkanını bu özgürlük yürüyüşünün yolcusu olmaya karar vermesinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Bukardi Belediye Başkanı Hüseyin Açmaz ise, içindeki hissin ve bin 200 seçmenin isteği üzerine geçiş yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Hem köy olarak hem de hissimizi dinledik. En yakın dostlarımız bu partide. Geçen yıldan beri bu kararı vermiştik. Kısmet bugüne geldi. Kendi gönlümün rızası ile katılıyorum. Umarım o beldede yüzde 90 oy çıkacaktır."

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı da, son derece büyük bir katılım ile hem partiye hem de mücadeleye destek olduklarını aktardı. Anlı, yerel yönetimlerin halkın en iyi temsil edildiği mekanizmalar olduğunu belirterek "Elazığ'ın Arıcak ilçesinin Bukardi beldesinin partiye geçmesi her şeyden önce bu yürüyüşe büyük bir moral ve motivasyon desteğidir. O bölgedeki halkımızın duruşunun gösterilmesi açısından önemlidir. Bugün bunu resmi hale getirdik" şeklinde konuştu.

HDP'ye geçen partililer daha sonra araçlarıyla birlikte konvoy halinde şehir turuna çıktı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler