HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakırsporlu eski futbolcu Barış da HDP'den aday adayı oldu

Diyarbakırspor'un 2'nci ligde 1993-94 ve 95 sezonlarında mücadele ettiği yıllarda top koşturan başarılı ve sevilen stoperi Barış Karabıyık, HDP'den milletvekili aday adaylığı için başvurdu.

Diyarbakırsporlu eski futbolcu Barış da HDP'den aday adayı oldu

Adana'nın Yumurtalık İlçesi'nde 1973 yılında dünyaya gelen Barış Karabıyık, Ceyhan'dan çıkan ve Süper Lig'de forma giyen ender futbolculardan biri oldu. Türkiye'nin 7 bölgesindeki bir çok takımda forma giyen Barış Karabıyık, 15 yıllık profesyonel futbol hayatında, Diyarbakırspor'da oynadığı 1993-94 ve 95 yıllarında, yeşil- kırmızılı taraftar tarafındansevilen futbolcuların başında geldi. Hırçın ve güçlü fiziğiyle rakip takım forvetlerine geçit vermeyen Barış Karabıyık, Diyarbakır başta olmak üzere Zonguldak, Kayserispor, Şanlıurfa, Fethiye ve Gebze gibi takımlarda büyük başarılar elde etti.

Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama mezunu olan Barış Karabıyık, 1996 yılında evlendiğini ve 2'si erkek, 1'i kız, 3 çocuk babası olduğunu söyledi. Annesi Kürt, babasının Tatar Türkleri'nden olduğunu anlatan Barış Karabıyık, Van'da açtığı Galatasaray Futbol Okulu'nu işletiyor. Van-Adana arasında mekik dokuyan Barış Karabıyık, HDP'den milletvekili aday adaylığı için başvuru yaparken Türk baba, Kürt anneden dünyaya geldiğini ailesinin ulusalcı bir düşünceye sahip olduğunu belirterek, "Kürt ve Türk tarafımı dinledim. Ezilenler oldukları için Kürtler'den yana tavır aldım. Kendimi melez olarak adlandırıyorum" dedi.

Bakır, 'Baran' adında 2 erkek, 'Badel' isminde de kız babası olan Barış Karabıyık, adının 'Barış' konulması ve hayatı boyunca barış için verdiği mücadelenin hikayesini, dargınolan anne ve babasının barışmasıyla başladığını anlattı. Annesinin Bingöl Kürd'ü, babasının da Tatar Türk'ü olduğunu belirten Karabıyık, kendisini de melez olarak gördüğü için adaylık bölgesi olarak Adana, Diyarbakır ve Bingöl'ü tercih ettiğini ancak partisinin hangi şehirde isterse orda aday olmaya hazır olduğunu kaydetti. Diyarbakır'daki spor otoriteleri ve yeşil kırmızılı taraftarlar da Barış Karabıyık'ın adaylığına büyük destek verdi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler