HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğu Perinçek'ten Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) kararına sert tepki

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) Türkiye'nin denetim sürecine alınması yönündeki kararına sert tepki gösterdi. Perinçek yaptığı açıklamada, "Türkiye'yi denetleyecek uluslararası bir kurum yoktur. AKPM'nin kararını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Eğer hükümet Türkiye'yi bu denetimlere açarsa o hükümetle de mücadele edeceğiz" diyerek hükümeti bu karara uymamaya çağırdı.

Doğu Perinçek'ten Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) kararına sert tepki

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye'nin denetim sürecine alınmasını kabul etti. Bu karara Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek sert tepki gösterdi. Perinçek, yaptığı açıklamada 'Türkiye'yi denetleyecek uluslararası bir kurum yoktur' diyerek hükümeti bu karara uymamaya çağırdı.

Perinçek şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye bağımsız egemen bir devlettir, böyle bir denetim olamaz. Devlet egemenliği demek onun üzerinde başka bir kurum olmaması demektir. Türkiye'yi denetleyecek uluslararası bir kurum yoktur. AKPM'nin kararını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Eğer hükümet Türkiye'yi bu denetimlere açarsa o hükümetle de mücadele edeceğiz."


En Çok Aranan Haberler