HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğu Perinçek’ten Yüksekova mitingi yorumu: PKK adayımızı tehdit ediyordu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Trabzon Atatürk Alanı’nda yaklaşık 250 partilinin katıldığı bir miting düzenledi.

Doğu Perinçek’ten Yüksekova mitingi yorumu: PKK adayımızı tehdit ediyordu

Milletin 7 Haziran’da büyük bir kararın eşiğinde olduğunu belirten Doğu Perinçek, şunları söyledi:

"Tayyip Erdoğanların sistemi bitmiştir. Ekonomilerinin tek özelliği var. Borçlanma ve dilenme. Gidip yüksek faizle borç dileniyorlar. Kemal Derviş de sonunda haciz memuru gibi geldi. Amerika baktı ki Tayyip Erdoğan’la çarkı döndüremiyor artık, yanına ikinci bir ortak almaya karar verdiler. AKP-CHP hükümeti hazırlanıyor. Bölünme anayasası yapacaklar. Türk milleti kavramını anayasadan çıkartacaklar. Cemaatlere ve etnik yapılara bölüneceğiz. Yugoslavya, Irak, Suriye örneklerini hatırlayın. Güneydoğu illerine özerklik verecekler. Fitne ve fesat hükümeti kurmaya hazırlanıyorlar. Bunların ekonomik programı kemer sıkma üzerine kurulu. Patronu da Kemal Derviş."

Hakkari’de dün yaşanan olayları da anlatan Doğu Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize, 'Mitinginizde Türk bayrağı kullanacak mısınız?' diye soruyor Emniyet. Siz Güneydoğu’dan Türk bayrağını çekerseniz can ve mal güvenliği kalmaz. Orası PKK diktatörlüğü olur. CHP, kendi partisi için değil PKK için oy topluyor. AKP, zaten PKK’nın suç ortağı. Güneydoğu’da devlet otoritesini kaldırdılar. Kandil’e beyaz bayrak çektireceğiz. Terörün kökünü kazıyacağız. MHP madem o kadar milliyetçi, niye Yüksekova’ya gidip Türk bayrağı dalgalandıramıyor? CHP niye gidemiyor?"

İktidara geldiklerinde uygulayacakları politakaları anlatan Doğu Perinçek, bölge ülkelerini de ziyaret ettiklerini vurgulayarak, "Suriye ve İran yönetimiyle görüştük. Irak’la görüşme yaptık. 15 gün önce bir heyetimiz Mısır’daydı. Yobaz IŞİD ve bölücü terör örgütlerini bölgeden temizleyeceğiz" dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler