HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dokunulmazlık teklifi kabul edildi

AK Parti’nin "dokunulmazlık" teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu’na katılanların oy birliğiyle kabul edildi.

Dokunulmazlık teklifi kabul edildi

AK Parti’nin "dokunulmazlık" teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu’na katılanların oy birliğiyle kabul edildi.

HDP milletvekilleri, Anayasa Komisyonu salonunu terk ettiler.Anayasa Komisyonu görüşmelerinde konuşan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, kendilerinin yargılamasının ve cezaevlerine gitmelerinin madalya olacağını belirterek, "Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Bu oyun sizindir" şeklinde konuştu.

Sancar'ın konuşmasından sonra HDP milletvekilleri salonu terk etti. Slogan atarak ve dağdaki teröristlerin söyledikleri marşı söyleyerek salondan çıkan HDP milletvekilleri, HDP Grup Salonu'na gitti. Bunun üzerine AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, HDP'liler çıkarken, "Kahrolsun PKK. Irkçı faşistler" dedi.

Gün içinde yaşananlar

Dokunulmazlıkların görüşüldüğü komisyonda yine kavga çıktı

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplanan komisyon, geçen hafta görüşülmeye başlanan ve kavga nedeniyle ertelenen teklifi ele alıyor.

Toplantının yapıldığı, yeni halkla ilişkiler binasındaki komisyon salonunda yeni bir düzen sağlandı. Milletvekillerinin ayakta kalmaması için basına sınırlı yer ayrıldı.

Meclis'te görev yapan sivil polisler komisyon toplantısının yapıldığı salonun önünde koridor oluştururken, milletvekilleri de bu koridordan içeriye alındı.

Toplantı salonuna önce AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve çok sayıda AK Parti milletvekili girdi. Salona Adalet Bakanlığı görevlileri ve komisyon uzmanları da alındı.

HDP milletvekillerinin toplu olarak katıldığı toplantıya sadece komisyon üyesi milletvekillerinin danışmanları alındı.

İçeriye Meclis TV'nin kameramanı alındı. Salonda çok sayıda milletvekili ve gazeteci ayakta kaldı.

Öte yandan Şentop, toplantı öncesinde, AK Parti, CHP, HDP ve MHP'nin komisyon sözcüsü üyeleriyle bir toplantı yaptı. Toplantıya, daha sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.

Dokunulmazlık fezlekelerinin görüşüldüğü TBMM Meclis Anayasa Komisyonu'nda AK Partili ve HDP'li milletvekilleri arasında yine kavga çıktı.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Toplantıda, komisyon görüşmelerinin Meclis TV tarafından kapalı devre yayınlanması, toplantının daha geniş bir salonda yapılması ve teklifin alt komisyona gönderilmesini önerdik. Önerimiz AKP ve MHP tarafından kabul görmedi. CHP'de alt komisyon istedi" diye konuştu.

Açılışta konuşan Komisyon Başkanı Şentop, bir önceki toplantının istenmeyen sebeplerden dolayı ertelendiğini belirterek, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın anayasaya aykırılıkla ilgili verdiği önergenin görüşüleceğini hatırlattı.

Şentop daha sonra söz talebinde bulunan milletvekillerine söz verdi. İlk sözü HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş aldı. Beştaş, salonun tıkış tıkış olduğunu ve nefes almakta zorlandıklarını belirterek, "Bu toplantının diğer toplantılardan çok önemli farkı olduğunu, milletvekillerinin yoğun şekilde bulunma isteğinde bulunacağını söyledik. Çok zor koşullarda çalışıyoruz. Şu anda içerde sadece yazılı basın var. Bunu tekrar değerlendirmemiz gerekiyor. Yer konusunu, Meclis Başkanlığı ile daha rahat bir çalışma yapabileceğimiz yeri konuşalım" dedi.

YİNE KAVGA ÇIKTI

Komisyonda AK Parti ile HDP'li milletvekilleri arasında bir kez daha yumruklu kavga çıktı. CHP'li milletvekilleri, kavga eden milletvekillerini ayırmaya çalıştı. Bazı milletvekillerinin yaralandığı kavga nedeniyle görüşmelere ara
verildi.

AA/İHA/DHA

En Çok Aranan Haberler