HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DSP, BCP ile ittifakı sağladı

DSP, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimler için ilk ittifakı Bağımsız Türkiye Partisi(BCP) ile yaptı.

Masum Türker, “ayrım yapmaksızın”, Saadet Partisi(SP), Demokrat Parti(DP), İşçi Partisi(İP), Bağımsız Türkiye Partisi(BTP), Hak ve Özgürlükler Partisi(HAKPAR), Yurt Partisi(YP) ve Genç Parti'ye(GP) de işbirliği çağrısında bulundu.

Türker, parti genel merkezinde BCP yöneticileri ile bir araya geldi. BCP Genel Başkan Yardımcısı Turan Güneş, iki parti arasında varılan mutabakat doğrultusunda, 12 Haziran'daki milletvekili genel seçimleri için bir grup BCP üyesinin, DSP saflarında seçime gireceğini belirtti.

DSP Lideri Türker ise seçim işbirliği konusunda BCP'nın yanı sıra başka partilerle de temas halinde olduklarını kaydederek, “Parti ayrımı yapmaksızın buradan Halkın Yükselişi Partisi’ne, Genç Parti’ye, İşçi Partisi’ne, Yurt Partisi’ne, Saadet Partisi’ne, Demokrat Parti’ye, Bağımsız Türkiye Partisi’ne çağrıda bulunuyorum ve diyorum ki; ‘Gelin Cumhuriyet’ten yana iseniz bizimle güç birliği yapın. Emperyalizme alkış tutan, emperyalistlerle haçlı seferlerini aklamaya çalışanlara karşı Parlamento’da Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarının haklarını koruyan, bulunduğu coğrafyada lafta değil, özde liderlik yapan bir Türkiye için birlikte bulunalım. Amaç, Cumhuriyet’i korumaksa, bizimle olun” diye konuştu.

Türker, seçim işbirliği ile 12 Haziran'da yüzde 17’lik bir oy oranına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Öte yandan Türker, toplantıya eşinin rahatsızlığı nedeni ile katılamayan BCP Genel Başkanı Mümtaz Soysal’la birlikte, toplantıdan sonra Tenis Kulübü’nde yemek yedi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler