HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DYP'de gergin bekleyiş

Doğru Yol Partisi (DYP) İstanbul İl Başkanlığı'nda toplanan yaklaşık 150 partili, saat 19.30'da yayın yasağının kalkması ile birlikte hummalı bir bekleyiş içine girdi.

DYP'de gergin bekleyiş

DYP İl Gençlik Kolları'ndan 30 görevlinin oluşturduğu Bilgi İşlem Merkezi, büyük bir titizlikle İstanbul'un ilçelerinden gelen verileri değerlendirmeye devam ediyor. İl merkezinde kurulan dev ekranda, çeşitli televizyonların verilerini büyük bir dikkatle izleyen partililer ve milletvekili adayları, baraj altındaki sonuçlarda üzülürken, DYP'nin barajı geçtiği yerlerde büyük coşku yaşadı. İstanbul 1., 2., ve 3. bölge milletvekili adaylarından Sıdık Ensari, Azmi Karamahmutoğlu, Yavuz Koraltan, Osman Yılmaz, Cahit Büyükbaşı ve İskender Oflaz ile birlikte, DYP İstanbul İl Başkanı Seyit Şahin, seçim sonuçlarını il merkezinden takip etti.

Sonuçların netleşmesi üzerine değerlendirmelerini aldığımız milletvekili adaylarından Cahit Büyükbaşı ve İskender Oflaz, DYP'nin, merkez sağı temsil etmeye devam ettiğini, barajın üzerinde kalarak merkez sağı en kuvvetli partisi olduğunu ispatladığı belirtti. Partilerin üst yönetimlerinin, tabandaki arayışa cevap verecek oluşumlar içine girmeleri gerektiğini de ifade eden milletvekili adayları, DYP'de bir birleşim yaşanması gerektiğini söyledi.

AK Parti'nin aldığı oyların, halkın 3 yıldır içinde bulunduğu sıkıntıların bir yansıması olduğunu, bu oluşumun halkın iradesini fazlası ile yansıtmadığını belirten milletvekilleri, DYP meclise girerek halkın iradesine sahip çıkacağını söyledi.

Devlet Bahçeli'nin Ankara'da yaptığı açıklama ile ilgili olarak bir açıklama yapan Azmi Karamahmutoğlu ise, "3 Kasım seçimlerinde MHP'nin aldığı oylar, Devlet Bahçeli'nin almış olduğu oylardır. 18 Nisan seçimlerinde MHP'ye aldığı yüzde 18 oy oranı ise Alparslan Türkeş'in MHP'de oluşturduğu tabanın yansımasıdır. Bunu böyle değerlendirmeli ve bugünkü MHP'nin yüzde 8'lik oy oranını Devlet Bahçeli'nin kendi oyları olarak değerlendirmek gerekmektedir" dedi.

Bahçeli'nin açıklamasının doğal bir durum olduğunu da söyleyen Karamahmutoğlu, Bahçeli sonrası MHP'nin tabanından kopmalar olduğunu ve bu tabanın Bahçeli'den sonraki yönetim bu tabanın kucak açması halinde, geri dönüşümün yaşanacağını kaydetti. AK Parti'nin, merkez sağı temsil etmediğini de sözlerine ekleyen Azmi Karamahmutoğlu, bu partinin oylarının tepki oyları olduğunu ifade etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler