HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Egemen Bağış hakkında yapılan oylama usulsüz mü?

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, eski bakan Egemen Bağış hakkında yapılan oylamanın usulsüz yapıldığını öne sürdü.

ANKARA (ANKA)- CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM Genel Kurul'da 4 eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasından çıkan sonucu değerlendirirken, eski bakan Egemen Bağış hakkında yapılan oylamanın usulsüs yapıldığını öne sürdü. Hamzaçebi, "Parlamentomuz dün 4 eski bakanla ilgili kötü bir sınav verdi. Yüce Divan yolu kapanmıştır. Yapılan bir aklama değil, saklama operasyonudur" dedi.

Hamzaçebi Meclis'te düzenlediği basın toplantısı ile, TBMM Genel Kurulu'nda, 4 eski bakan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında yapılan "Yüce Divan" oylama sonuçlarını değerlendirdi.

4 eski bakanın AK Partili milletvekili oyları ile "Yüce Divan"da yargılanmalarının önünün kesildiğini belirten CHP Grup Başkanvekili şöyle dedi:

-AKP'LİLERİN ALLAH KORKUSU DEĞİL, ADALET KORKUSU ORTAYA ÇIKTI-

"Parlamentomuz dün gece kötü bir sınav vermiştir. Yapılan tam anlamı ile aklama değil, saklama operasyonudur. TBMM dünkü oturumdaki oylama soruçları ile Erdoğan - Davutoğlu ikilisinin istediği yeni Türkiye'nin tanımını; AKP'nin çoğunluk oyları ile net bir şekilde ortaya koymuştur.Bu ikilinin isteği yeni Türkiye yolsuzlukla lekelenmiş, kirli ellerin yönettiği uluslararası alanda itibarı kalmamış olan bir Türkiye'dir. AKP'lilerin Allah korkusunun değil, adalet korkusunun olduğu ortaya çıkmıştır. 13 yıl önce 3Y (yoksulluk, yolsuzluk yasakların kaldırılması) iddiası ile ortaya çıkanlar bugün gırtlaklarına kadar yolsuzluğun içerisine gömülmüşlerdir. 17-25 Aralık yolsuzluk iddiaları Türkiye'yi derinden sarsmıştır. Türkiye'nin bu yolsuzluk iddiaları ile yoluna devam etmesi mümkün değildir. Bu iddiaların yargıda yapılan bir yargılama sonucunda ortaya çıkması gerekiyordu. AKP adalet yolunu tercih etmemiştir. İçinde bulunduğumuz mevcut sistemin, yolsuzluğa dayalı bir sistem olduğu tüm çıplaklığı ile gözler önüne serilmiştir. Türkiye dün gece yolsuzlukla mücadele konusunda ciddi bir kararlılık ortaya koyabilirdi."

-AK PARTİ HÜKÜMETİ KENDİ GRUBUNDAN GÜVENOYU ALMAMIŞTIR-

CHP Grup Başkanvekili dün yapalın oylama sonuçlarına göre AK Parti içeresinde oylamaya katılmayan, ya da katılarak eski bakanların Yüce Divan'a gitmeleri yönünde oy kullanan vekillerin olduğunu belirterek, "Dün yapılan oylama bir yönüyle demokrasi açısından umut verici olabilir. AKP'nin çoğunluk oylarına katılmayan bir grup AKP'li vekil ortaya çıkmıştır. Bu sayı 50'nin üzerindedir" diye konuştu. Hamzaçebi, çıkan sonuçlara ve AK Partili çok sayıda milletvekilinin fire vererek kendi Hükümetlerine güven oyu vermediğini öne sürdü.

-BAĞIŞ HAKKINDAKİ OYLAMA SONUCU USULSÜZ YAPILDI-

Hamzaçebi, eski bakan Egemen Bağış hakkında yapılan oylamanın usulsüz yapıldığını idda ederek şöyle dedi:

"Egemen Bağış hakkında yapılan oylama usulsüzdür. Sonuçları itibari ile Bağış'ıh Yüce Divan'a sevk edilmesi ya da edilmemesi konusunda bir karar çıkmamıştır. Anayasa'nın 96. Maddesi gayet açıktır. TBMM 'de yapılacak oylamalarda karar Genel Kurul'a katılanların salt çoğunluğu ile alınır. 517 milletvekili katılmıştır. Yüce Divan'a sevk edilmemesi yönünde kullanılan oy oranı 255'tir. Yüce Divan'a sevk edilmemesi için en az 259 red oyu çıkmalıydı. Dolayısıyla; 517 milletvekilinin en az 259 milletvekilinin red oyu kullanması gerekiyordu. Egemen Bağış ile ile ilgili bir karar alınmamıştır. Kamuoyu bu usulsüz oylama ile kandırılmaya çılışılmıştır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler