HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emine Ayna, BDP'ye eşbaşkan oluyor

Adını Bölgelerin Demokrasi Partisi olarak değiştirmeye hazırlanan BDP'de eşbaşkanlığa HDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna'nın gelmesi bekleniyor.

 Emine Ayna, BDP'ye eşbaşkan oluyor

Milletvekillerinin HDP'ye geçmesi ile Meclis'te milletvekili kalmayan Barış ve Demokrasi Partisi, 3. Olağan Kongresi'ni yarın TMOBB Kongre Salonu'nda "Demokratik özerklik ile özgür yaşamı inşa ediyoruz" sloganıyla yapılacak. Avrupa ve Ortadoğu'dan çok sayıda siyasi kurum ve önemli isimlerin davet edildiği kongrede parti ismi, yeni dönem politikaları, siyasal ve yapısal değişikliklere gidilecek. "Daha az devlet daha çok toplum" mesajının verileceği kongrede partinin adı Bölgelerin Demokrasi Partisi olacak. İsim değişikliğine uygun olarak parti demokratik özerkliğin inşa gücü olmayı hedefleyecek. Bu kapsamda parti programına "Demokratik Özerklik" maddesi konulurken, idari sistem bölgelere dayandırılacak.

Ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu'da faaliyet sürdürecek olan BDP, Karadeniz, Ege, Marmara, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde ise faaliyetlerini teknik düzeye indirecek. BDP'nin etki ve faaliyet alanı ise daha çok gençlere yönelik olacak.

AYNA EŞBAŞKAN OLUYOR

Eş genel başkanlık uygulamasına devam edilecek. BDP'de kongre ile iki yeni eş başkan seçilecek. Milliyet'in haberine göre, BDP'ye eşbaşkan olacak isimlerden birinin HDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna olacak. Ayna'nın bu durumda HDP'den istifa edeceği belirtiliyor. Eşbaşkanlığa gelecek diğer ise KCK ana davasından tutuklu yargılanan ve beş yıl cezaevinde yatan Kamuran Yüksek'in olacağı öğrenildi. Kongre çalışmalarına ilişkin bilgi veren Yüksek, bundan sonraki süreçte BDP'nin bölge merkezli faaliyet sürdüreceğini, yeni partinin bayrağı dahil bir çok değişikliğe gideceklerini, bu konuda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

ÖCALAN'IN MESAJI OKUNACAK

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın mesajının da okunacağı kongrede, partinin yeni dönemde izleyeceği politikalara ilişkin bilgi de verilecek. BDP'nin "Demokratik Özerklik" projesini uygulamak için kısa süre önce "Belediye Eşbaşkanları Çalışma Yönetmeliği" hazırlanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler