HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En güvenilir kurum "ordu"

ANKARA (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) 'en güvenilir kurum' anketinden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 1. çıktı. Anket sonuçlarına göre, orduyu jandarma, Cumhurbaşkanlığı ve camii izliyor. Başbakanlık güvenilir kurumlar listesinde 6. sırada kendine yer bulurken, siyasi partiler ise ankette en alt sıralarda çıktı. Ankete göre, yargı yüzde 68 oranında oy alarak orta düzeyde güvenilir kurum olurken, medya ve YÖK de en az güvenilen kurumlar oldu.

AK Parti, ANAR Kamuoyu Araştırma Şirketi'ne yaptırdığı 'Kırsal Kesim Siyasi Eğilim Oy Tercihleri ve Beklentileri Araştırması' ile taşradaki vatandaşların gözünde en güvenilir kurumların listesi çıkarıldı. Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Şanlıurfa ve Trabzon'un köylerinde 668 kişi üzerinde yapılan anket, ilginç sonuçlar ortaya koydu. 'En güvenilir kurum hangisi?' sorusunu cevaplandıran vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) listenin başına yerleştirdi. Yüzde 84 oranında oy alarak listenin başını çeken orduyu, yüzde 83 ile jandarma, yüzde 78 ile Cumhurbaşkanlığı, yüzde 76 ile camii izliyor. Ankete göre, polis teşkilatı yüzde 74 oranında oy alarak en güvenilir kurumlar arasında olmayı başardı.

Anketin en ilgi çeken sonucu ise Başbakanlık oldu. Başbakanlık listede kendine 6. sırada yer bulabildi. Halkın yüzde 73'ünün oyunu alarak 6. sıraya oturan Başbakanlığı, yüzde 72 ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yüzde 71 ile Anayasa takip etti.

Anket sonuçları 'orta düzeyde' güvenilir görülen kurumları da ortaya çıkardı. Buna göre, yargı yüzde 68 oranında oy alarak orta düzeyde güvenilir çıktı. Anketin en az güvenilir kurumlar listesinde ise; siyasi partiler, iş dünyası, sendikalar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve medya çıktı. Halk nezdinde en az güvenilir kurumlar arasında yüzde 48 ile siyasi partiler, yüzde 47 ile iş dünyası ve sendikalar bulunuyor. Listenin en alt sıralarında ise yüzde 45 ile YÖK ve medya yerini alıyor.
AK Parti'nin taşrada yaptırdığı anket Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da sunuldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler