HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engin Alan TBMM'de

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz planı davasıyla ilgili kararının ardından tahliye edilen MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, TBMM'ye geldi.

Engin Alan TBMM'de

Tahliye edilen MHP Milletvekili Engin Alan Gölbaşı'ndaki evinin önünde bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı. Alan, "Ben anamdan milletvekili doğmadım. Ben bu memleketin evladıyım. Ama beni seçen insanlar var, beni buruya gönderenler var. Burası yerine hapishaneye gittik, o ayrı dava. Şimdi yarından sonra görevimizi Allah nasip ederse yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

"BUNU KONUŞACAK YER BURASI DEĞİL"

İhsanoğlu'nun adaylığıyla değerlendiren Alan, "Bunu konuşacak yer burası değil. Ben daha dün çıktım. Dün bir, bugün iki. Bir değerlendirme yapmak benim için uygun olmaz. Birazdan sayın genel başkanla görüşeceğiz ve ona göre kendimize bir yol çizeceğiz" dedi.

"BEN ANAMDAN MİLLETVEKİLİ DOĞMADIM"

"Yemin edecek misiniz?" sorusuna Alan, "Ben yemin etmem diye bir şey söylemedim. Bu, millete saygısızlık olur. Beni oraya seçen insanlar var. Onlara saygısızlık olur. Bugün genel başkanımızla görüşeyim. Bir mani olmazsa salı günü ilk grup toplantısına katılacağım. Bugün yemin konuşulur, kararlaştırırız. Gereği neyse yaparız. Ben anamdan milletvekili doğmadım. Ben bu memleketin evladıyım. Ama beni seçen insanlar var, beni buruya gönderenler var. Burası yerine hapishaneye gittik, o ayrı dava. Şimdi yarından sonra görevimizi Allah nasip ederse yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

"ÜLKEYE HİZMET YOLUNDA YENİ BİR GÖREV BAŞLIYOR"

Engin Alan, "Şimdi yeni bir görev başlıyor. Ülkeye hizmet yolunda yeni bir görev başlıyor. Parlamentomuzun çatısı altında memleketime, milletime, devletime faydalı olabilmek için gayret göstereceğim" diye konuştu.

"KAYIKÇI KAVGASI BENİM KARAKTERİME UYGUN DEĞİL"

Başbakan Erdoğan'ın tutukluluğu döneminde yaptığı "Çanakkale'de anma törenlerine gidiyoruz, bu beyefendi ayağa kalkmıyor. Gereği yapıldı, bedelini ödedi" hatırlatılması üzerine Alan, "Yine söylüyorum ben kayıkçı kavgası benim karakterime uygun değil. Şimdi dönüp de 10 sene evvel ne oldu, ne bitti, nasıl gittim? Ben nasıl olduğunu biliyorum. Bilenler da var. Tekrardan bozuk plak gibi oralara dönersek önümüzü göremeyiz" dedi.

AHMET NECDET SEZER ARADI

Alan'ın eşi Nevin Alan ise çok mutlu olduğunu dile getirdi. Açıklama sırasında 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Alan'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler