HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ensar Öğüt: Ben değil Ardahan kaybetti

Ardahan'ı 3 dönemdir TBMM'de temsil eden CHP'li Ensar Öğüt, bu seçimde kazanamadı. Ensar Öğüt, "Ben kaybetmedim, Ardahan kaybetti" dedi.

Ensar Öğüt: Ben değil Ardahan kaybetti

CHP'nin Ardahan'dan birinci sırada aday gösterdiği Ensar Öğüt, resmi olmayan sonuçlara göre Meclis'e giremedi. Ardahan'ı Orhan Atalay (AK Parti), Taşkın Aktaş'ın (HDP) temsil etme yetkisini seçmenin verdiğine işaret eden Öğüt, Mecliste 22, 23 ve 24'üncü dönemlerde görev yaptığını anımsattı.

2002 yılından beri sadece Ardahan'ın değil, Kars ve Erzurum'un da sorunlarını TBMM'de dile getirdiğine işaret eden Öğüt, verdiği 1905 soru önergesi ile rekor kırdığını belirtti. Öğüt, parti binasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ardahan'ı bir marka haline getirmeye çalıştım. Özellikle çiftçi ve köylülerin sorunlarını kürsüden duyurdum. Bugünkü duruma üzüldüm ama ben kaybetmedim, Ardahan kaybetti. Çünkü beni arayanlar ağlayarak 'Bize kim sahip çıkacak, hayvancılık nereye gidecek? Çiftçi öksüz kaldı' diyorlar. Ardahanlıların dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü 81 ilin 80'inde takdir görüp 'Gel bizden milletvekili adayı ol' teklifi vardı ama ben yine Ardahan'ı tercih etmiştim."

Gazetecilerin koalisyon ile ilgili sorusuna yanıt veren Ensar Öğüt, "Hırsızla aynı çuvala girmek yanlış olur. Çünkü çuvalın içerisinde hırsız varsa sende girersen cepte ne varsa götürür. Bu anlamda bizim yapacağımız şey namuslu, dürüst, ilkeli olan siyasi anlayışla koalisyon yapılabilir. Koalisyon kurarken yolsuzluk yapmış insanların yüce divanda yargılanmasını sağlamak gerekir.Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakanlığında bir koalisyon kurulursa hırsızlar temizlenmiş olur, yolsuzluğun üzerine gidilir, hem de yoksulluğu tüketiriz. Erken seçime gidilirse tekrar aday olacağım" diye konuştu.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler