HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan ABD programını yarıda kesiyor

Efsane boksör Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD programını yarıda keserek Türkiye'ye geri dönme kararı aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü toprağa verilecek Muhammed Ali'nin törenine katılmadan, Perşembe akşamı Ahıska Türkleri'nin verdiği iftar yemeğinden sonra Türkiye'ye dönecek.

Muhammed Ali'nin cenaze töreninde, Erdoğan'ın kabe örtüsünün bir parçasını tabutun üzerine koymak istediği, 'Biz sonra koyarız' diye alınmasını hoş karşılamadığı öne sürüldü.

Ayrıca Erdoğan'ın ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Kuran-ı Kerim okuma isteğinin geri çevrildiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu gelişmeler üzerine programını yarıda keserek dönme kararı aldığı ifade edildi.

Muhammed Ali'nin tabutunu taşıyan tek Türk | FOTO GALERİ

Bu arada, cenaze namazı sırasında Amerikalı ve Türk korumalar arasında hafif bir sürtüşme yaşandı.

BUGÜN DEFNEDİLECEK

Perşembe günkü cenaze namazının ardından bugün de, kentin spor salonu, 22 bin kişilik KFC Yum Center’da Ali için bir uğurlama töreni düzenlenecek. Ve ülkenin birçok yerinden Louisville’e akın edenlerin katılımıyla, Ali’nin cenazesi kentte çocukluğunun geçtiği mekânlardan geçirilerek Cave Hill Mezarlığı’na defnedilecek.

Yarın, büyük kızı Malia’nın (17) Washington’daki Sidwell Lisesi’nden mezun olması nedeniyle düzenlenecek törene katılmak için Washington’da kalan ABD Başkanı Barack Obama ise Ali’nin ailesine bir mektup yazdı. Mektubun aileye Obama’nın başdanışmanı Valerie Jarrett tarafından sunulacağı öğrenildi.

TABUTU ÜNLÜLER TAŞIYACAK

Muhammed Ali’nin tabutunu taşıyacak olan, “Ali” filminin başrol oyuncusu Will Smith ve eski boks dünya şampiyonu Lennox Lewis de kente gelenler arasında. Ayrıca Clinton dışında, komedyen Billy Cristal da Ali’nin cenazesinde konuşma yapacak ünlülerden. K. Törende konuşacak diğer isimler Ali’nin eşi Lonnie Ali ile kızı Maryum Ali.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler