HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan bağış miktarını açıkladı

Erdoğan, ATV-A Haber'de ortak yayınında, "Başbakan'la Gündem Özel" programında soruları yanıtladı.

Erdoğan bağış miktarını açıkladı

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin, Türkiye'de yüzde 50 oy aldığına dikkati çekerek, "(AK Parti) Demek ki bu ülkede iki kişiden birinin gönlünü kaptı. Ama diğer partilerin tamamı orada kalanı paylaşmak durumunda kaldılar. Demek onlar bizim kadar kucaklayamıyorlar" dedi.

Erdoğan, ATV-A Haber'de ortak yayınında, "Başbakan'la Gündem Özel" programında soruları yanıtladı.

"Muhalefetle uzlaşma umudu olup olmadığına" ilişkin soru üzerine Erdoğan, cumhurbaşkanı olarak üzerine düşeni yapacağını belirterek, "Ama bunlar görüyorsunuz öyle açıklamalar yapıyorlar ki, çıkıyor Bahçeli 'Ayaklarının feri kesilecek' diyor. 'Çankaya yokuşunda tıkanır kalır' diyor. 'Sana başbakanlık yeter' diyor, 'Hasbelkader buraya geldin' diyor. Bunlar yakışıyor mu bir partinin genel başkanına? Bu tür ifadeleri kullananlar... Kılıçdaroğlu millete küfrediyor ya. 'Siz nasıl' diyor, böyle böyle, ağzıma alamıyorum. 'Bunlara nasıl oy vereceksiniz' diyor. Böyle bir şey olabilir mi?" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Kıyılarda yaşayan, Kemalist, laik bir kesim var. orada da sizden beklenti var. Onlara nasıl mesaj vermek istersiniz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Onların yaşam koşullarında bugüne kadar biz herhangi bir değişiklik getirdik mi? İstedikleri gibi yaşamıyorlar mı? Eğlenmelerinden tutun, bütün uygulamalarına, bütün haklarına varıncaya kadar neleri ellerinden alındı? Devletçilik, cemiyetçilik, bunlar mı? Yoksa eğlenme hayatları mı? Neleri? Biz, onların ne içtiğine, ne giydiğine, ne yediğine mi baktık? Hayır. Hepsini istedikleri gibi yine yapıyorlar. Neyine karıştık? 12 yıl oldu biz iktidardayız. Yani 12 yıllık iktidar döneminde giyimlerine, kuşamlarına, yediklerine, içtiklerine karışan, müdahale eden bir iktidar var mı? Yok. Niye bundan rahatsız oluyorlar?"

Erdoğan, "Daha kucaklayıcı bir yaklaşım bekliyorlar" denilmesi üzerine, "Nedir o daha kucaklayıcı yaklaşım? Ben, onu anlamıyorum. Bilsem onu, adresini öğrenirsem, yapılması gerekeni yaparız. Daha kucaklayıcı nedir?" dedi. Erdoğan, "Ne yapılması gerektiğini bilmesi halinde, partisinin prensiplerine, ilkelerine ters olmadıktan sonra o konuda da yapılması gerekenleri yapacağına" değinerek, şöyle devam etti:

"Onların oturduğu yerlere, hizmete varıncaya kadar a'dan z'ye her türlü hizmeti götürüyor muyuz, götürüyoruz. Bunlar bizim partimize oy vermediler diye biz orayı hizmetten alıkoyuyor muyuz? Ötekileştiriyor muyuz? Yok. Bize hiç oy vermemiş yerler var veya çok az oy veren yerler var. Örnek verdim, Hakkari'de havalimanı yapacağız. 'Havalimanı yaptırtmıyorlar' diyorum. Müteahhitler durmadan değişiyor. Yollarını yapıyoruz, devamlı tehditler. 'Buraya baraj yapmayacaksınız.' Niye? Çünkü barajlar bölücü terör örgütünün malum geçiş güzergahlarını engelliyormuş. Biz o barajları yaparak, nice işsiz insanlara iş imkanı sağlıyoruz. İş imkanı sağlamanın yanında enerji noktasında çok büyük bir enerji potansiyelini hidroelektrik santraller vasıtasıyla temin ediyoruz. Su ihtiyacını onlar vasıtasıyla sağlıyoruz. Önümüzde belki de sınırı aşan sular konusu geldiğinde, biz bu manada engellerle karşılaşacağız. Dolayısıyla biz kendi su potansiyelimizi harcamayalım, bunu da kullanalım istiyoruz. Ama her şeyden rahatsızlar."

Erdoğan, sahil bölgelerine de a'dan z'ye aynı şekilde hizmet götürdüklerini anlatarak, "Bodrum dediniz, Allah aşkına, şöyle on sene öncesini düşünün. Bodrum'da bir Milas Havalimanı gibi, Dalaman Havalimanı gibi, o çevreyi söylüyorum, bu tür havalimanları var mıydı? Orada havalimanından, ta Bodrum'a kadar o yolların halini düşünün, bu tür yollar var mıydı? Hiçbir hükümet, bizim bu tür bir kucaklayıcılığımızı yapmamıştır. Biz kucaklayıcılığımızı icraatımızla gösterdik. Ama onların yaşadığı gibi belki yaşamıyoruz. Bundan rahatsız oluyor olabilirler. Ama onlar da bizi kendi yaşantımızla, bu şekilde kabul edecek" diye konuştu.

-"Demek onlar bizim kadar kucaklayamıyorlar"

Bu vatandaşların, hükümetten almaları gereken hizmeti almalarına karşın, "Göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalılar" şeklinde sözlerle karşılaştıklarına değinen Erdoğan, şunları söyledii:

"Daha ileri gideceğim, bu tiplerin içerisinde Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanına küfredenler var. Küfrediyor. İşte o zihniyet. Çirkin işaretler yapanlar var. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanının ölmüş annesine küfredenler var. Bu zihniyet. Niye bunları konuşmuyoruz, niye bunları görmüyoruz? Ama Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı bunları söylediği zaman birileri rahatsız oluyor. Buna rağmen biz milletimize hizmetkar oluyoruz. Şunu da çok açık söylemek zorundayım, bu ülkede eğer AK Parti yüzde 50 oyu buna rağmen aldıysa, demek ki bu ülkede iki kişiden birinin gönlünü kaptı. Ama diğer partilerin tamamı orada kalanı paylaşmak durumunda kaldılar. Demek onlar bizim kadar kucaklayamıyorlar."

Erdoğan, partisinin 81 vilayetin tamamında yerel ve merkezi düzeyde örgütlendiğine dikkati çekerek, "Ama onlar bir kısmı bakıyorsun benim Kürt vatandaşlarımın oylarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Bir kısmı benim siyasi Türkçülük yapan kardeşlerimin oylarıyla ayakta kalmaya çalışıyor. Malum CHP de diyor ki 'Biz kumsalların partisiyiz'. Veyahut da medya oralarda onları işaretliyor. Onlarla ayakta kalmaya çalışıyor. Ama sahillerde de artık bakıyorsunuz, AK Parti ciddi manada bir konuma yerleşti, ciddi manada oy almış oldu" değerlendirmesinde bulundu.

"Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarının muhalefeti değiştirip değiştiremeyeceğine" ilişkin soruya karşılık Erdoğan, "Muhalefet tabanının bu konudan çok rahatsız olacağına inandığını" aktararak, "Tabanın bu konuyu ciddi manada değerlendireceğini" ifade etti.

MHP Genel Başkanlığını 16-17 senedir yürüten Devlet Bahçeli'nin partiyi nereden nereye getirdiğinin ortada olduğuna değinen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da 5. seçimi olacağına işaret etti. Erdoğan, "Onun da durumu ortada, nereden nereye getirdiği. Yerinde sayıyor veya daha düşüyor. Böyle bir konumda" dedi.

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda bazı farklı uygulamalarının olacağını belirtti ve özellikle yerel hizmet verenlerle çok daha içli dışlı olmaya çalışacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Davetlere katılırlar veya katılmazlar. Ama içli dışlı olacağım. Hükümetimizi de yanımıza alıp, onlarla bazı değerlendirmeleri yapıp, sorunları içli dışlı bir şekilde dinleme gibi bazı adımları atacağım. Yaklaşırlar, yaklaşmazlar, görevimizi bir kere, iki kere yaparız, devam ederlerse, hay hay devam ederiz. Ama devam etmedikleri takdirde 'Siz bilirsiniz' deriz" ifadesini kullandı.

Erdoğan bağış miktarını açıkladı

Başbakan Erdoğan, kampanyasıyla ilgili son rakamları verdi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları;
Toplam bağış adedi 1 milyon 350 bin 796 miktarı ise 55 milyon 260 bin 778. Bağış devam ediyor. Pazardan sonra da devam edecek. Bunun kullanılan kısmı harici hazineye devredilecek.

Az önce ifade ettiğimiz bu bağışçı kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Bu milli bir meseledir. Katılım kültürünün artacağını biliyorum. Amerika'da bu böyledir. Temenni ederim ki bizde de bu böyle olur.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler