HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan Bakanlar Kurulu'nu toplayacağı tarihi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk-İş'i ziyareti sonrası konuştu. Bakanlar Kurulu'nu toplayacağı tarihi açıkladı.

Erdoğan Bakanlar Kurulu'nu toplayacağı tarihi açıkladı

ANKARA, (DHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ziyareti sonrasında açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Bakanlar Kurulu'na başkanlık yapacağı yönündeki yorumları değerlendirerek "Bizim bir Anayasamız var. Anayasanın vermiş olduğu yetkiler neyse bu yetkileri sonuna kadar kullanırım, demişimdir. Bir cumhurbaşkanı olarak Bakanlar Kurulu'nu Anayasanın hükmü, başkanlık eder. Gerekli gördüğü hallerde toplar. Bu hükümdür. Biz başbakanla da konuyu görüşerek ayın 19'unda ben Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de toplayacağım. Orada Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edeceğim. Bunun dışındaki şeylerde de cumhurbaşkanlığı üzerinde kimse vesayet kurmaya kalkmasın. Cumhurbaşkanı bu devletin başıdır. Bu devletin başı olarak da yetkisini kullanır" dedi.

"TEMENNİ EDERİM Kİ ASGARİ ÜCRET ÇALIŞMALARININ YAPILDIĞI SON ANLARDA HÜKÜMETİMİZ POZİTİF ALGININ DEVAMINI SAĞLAR"

TÜRK-İŞ ziyaretine ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak TÜRK-İŞ'i ziyaretimiz hem işçi sendikalarıyla ilgili sorunları bizzat kendilerinden dinleme fırsatını buldum hem de bazı sorunlara bakanımızla birlikte yerinde tespit edip çözüm neler üretilebilir, bunu aramızda konuştuk. Temenni ederim ki özellikle asgari ücret çalışmalarının yapıldığı son anlarda hükümetimiz bunu bir an önce neticelendirerek şu ana kadar yürüyen bu pozitif algının aynı şekilde devamını sağlarlar. Daha önce başbakan olarak bir ziyaretim olmuştu. Şimdi cumhurbaşkanı olarak bu ziyareti gerçekleştirmiş oldum. Verimli, faydalı bir ziyaret oldu" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANLIĞI ÜZERİNDE KİMSE VESAYET KURMAYA KALKMASIN"

Bakanlar Kurulu'na başkanlık yapacağı yönündeki yorumları nasıl değerlendirdiği ve kurula yapacağı ilk başkanlık tarihi sorulan Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti, Anayasanın çizmiş olduğu çerçeveler içerisinde yönetilen bir cumhuriyettir. Burası rastgele bir kasaba devleti değildir. Bizim bir Anayasamız var. Bu Anayasada cumhurbaşkanının yetkileri belirlenmiştir. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak şu ifadeyi sıkça kullanmışımdır. Anayasanın vermiş olduğu yetkiler neyse bu yetkileri sonuna kadar kullanırım, demişimdir. Devir-teslimden bu yana 4 ay geçti ve şimdi ocak ayına giriyoruz. Bir cumhurbaşkanı olarak Bakanlar Kurulu'nu Anayasanın hükmü, başkanlık eder. Gerekli gördüğü hallerde toplar. Bu hükümdür. Başbakanla da bu konuyu görüştük. Binali Bey'in böyle bir tarih verip vermediği konusunda, kendisi gerçi böyle bir tarih vermedim diyor ama, biz başbakanla da konuyu görüşerek ayın 19'unda ben Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de toplayacağım. Orada Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edeceğim. Bunun dışındaki şeylerde de cumhurbaşkanlığı üzerinde kimse vesayet kurmaya kalkmasın. Cumhurbaşkanı bu devletin başıdır. Bu devletin başı olarak da yetkisini kullanır. Ama cumhurbaşkanına birileri vesayet kurmaya kalkarsa hatırlarsanız yine seçim öncesi, ben alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağımı da söylemiştim. Dolayısıyla böyle vesayetlerle hareket eden birisi de değilim. Tam aksine hükümetiyle uyum içerisinde olan, hükümetine güç katmaya çalışan çünkü hükümetimizin başarılı olması şahsımın başarılı olması anlamına gelmez. Tam aksine ülkemizin 2023 hedeflerini yakalaması ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması anlamına gelir ki bizim Bakanlar Kurulu'muz da bu şekildeki belli aralıklarla olabilir, zaman zaman olur, bu tür bir raya gelişimiz kimseyi rahatsız etmesin. Bu bir rahatsızlık vesilesi değil, tam aksine birlikte gelişmeleri değerlendirme ve nasıl adımlar atabiliriz bunları konuşma yani hükümetle Beştepe'nin veya cumhurbaşkanının kopuk olması bize farklı bakışlar sergileyenleri sevindirebilir. Biz onları sevindirmeye pek niyetli değiliz. Gayet güzel bir çalışma olacağı inancındayım" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler