HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan, bayram namazını Sultanahmet'de kıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldı.

İSTANBUL (A.A) – Erdoğan, sabah saatlerinde Kısıklı'daki konutundan eniştesi Ziya İlgen ile ayrılarak, Sultanahmet Camisi'ne geldi.

Kurban Bayramı namazını burada kılan Erdoğan'a eniştesi Ziya İlgen, oğlu Bilal Erdoğan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de eşlik etti.

Başbakan Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak ve oğlu Ahmet Akif Albayrak da bayram namazı öncesinde camiye geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, namazın ardından camiden ayrılırken, vatandaşlarla bayramlaştı.

Cami çevresinde sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi alındığı gözlendi.

-Arınç bayram namazını Kocatepe Camisi'nde kıldı-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bayram namazını Kocatepe Camisi'nde kıldı.

Bayram namazı için saat 06.45'te Kocatepe Camisi'ne gelen Arınç, namazın ardından camidekilerle bayramlaştı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Arınç, iki dini bayramdan biri olan Kurban Bayramını tüm Müslümanların özlemle beklediğini belirtti. Arınç, Kurban Bayramının millete ve tüm İslam alemine hayırlı ve uğurlu olmasını, sağlık ve mutluluk getirmesini, Allah'ın tekrarını nasip etmesini diledi.

Hac için Mekke'de olanların hac görevlerinin kabul edilmesini Allah'tan dileyen Arınç, şöyle devam etti:

''Memleketimizin huzur içinde, esenlik içinde olmasını diliyoruz. Herkesin yüzünün güldüğü, herkesin birbiriyle kucaklaştığı, sevginin, dostluğun, arkadaşlığın hakim olduğu güzel bayram günlerini hepimiz büyük bir özlemle bekledik. Allah kavuşturdu. İnşallah bu güzellikler devam etsin, her günümüz bayram sevinci içerisinde yaşansın'' diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler