HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Bu katil sürüsünün gizlenme imkanı kalmamıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ için, "Bu katil sürüsünün eğitim, ticaret diyerek gizlenme imkanı kalmamıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika gezisi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin yeni başkanı Trump'ın açıklamalarının sorulması üzerine, "Köprüler, demiryollarından ziyade Ortadoğu’yu merak ediyoruz" dedi.

Erdoğan'dan yeni anayasa ve referandum süreciyle ilgili de önemli açıklamalar geldi. Referandumla ilgili anket yaptırıp yaptırmadığı yönündeki bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anketler var da biraz erken oluyor bu. Halkımızın referandumla birlikte partili cumhurbaşkanlığına sıcak baktığı ve çok ciddi bir oranla buna yaklaştığını görüyoruz. Zaten böyle bir şey olmasa biz de böyle bir şeyin içinde olmayız onu da çok açık söyleyeyim" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"MADAGASKAR ZİYARETİ CUMHURBAŞKANI DÜZEYİNDE YAPILAN İLK ZİYARET OLUYOR"

FETÖ'nün bu ülkelerdeki yoğun faaliyetleriyle ilgili oradaki devlet başkanlarıyla masaya yatıracağız. Mozambik'in ardından Madagaskar'a geçeceğiz. Madagaskar ziyareti cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret oluyor. 39 Afrika ülkesinde büyükelçiliğimiz var. FETÖ ile mücadele kapsamında muhataplarımızdan beklentilerimizi dile getireceğiz. Neler yapabiliriz bunları konuşacağız.

"BU TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ÜLKEMİZ, MİLLETİMİZ VE DOSTLARIMIZ İÇİN BİR TEHDİT OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ"

Afrikalı dostlarımız arasında bu örgüte karşı hassasiyet derinliğine vakıf oldukça artmaktadır. Bu katil sürüsünün eğitim, ticaret diyerek gizlenme imkanı kalmamıştır. Bu terör örgütünü ülkemiz, milletimiz ve dostlarımız için bir tehdit olmaktan çıkaracağız.

"TÜRKİYE'NİN PERFORMANSI ARTIRICI KARARLAR ALMASININ GEREĞİNE İNANIYORUZ"

Ülkemizle ilgili açıklamaları henüz erken buluyorum. Parlamento süreci başarılı bir şekilde sonuçlandı. Şimdi gerçek sahibine millete gideceğiz. Milletimizin referandumda vereceği karar ne olacak? Bunu görmemiz lazım. Referandumda onaylanınca hemen seçim söz konusu değil. Sonra seçim süreci var, 2019'da seçim söz konusu. Bu neticeleri alalım. Bu adımları atalım. Özellikle partili bir cumhurbaşkanı süreci bu işin en faklı olan yönü. Bunların yanında da özellikle Türkiye'nin performansı artırıcı kararlar almasının gereğine inanıyoruz.

"GÜÇLÜ BİR KABİNE OLUŞTURULMASI ÜLKEMİZİN MENFAATİNE OLACAK"

Bu bir sistem değişikliğidir. Bu sistem değişikliği de kusura bakmasın kısa süre önce başlamadı. Cumhuriyetimizin kuruluşunda başladı. Şu anda da milletimizin vereceği karar bizim için başgöz üstünedir. 2019'da seçim yapılır yeni partili cumhurbaşkanı seçilir, kim olacaksa, tabii ki kabinesini oluştururken bağlayıcı özelliği olmayan bir süreçtir.

Parlamento dışı bir kabine olacağı için birinci derece önem arz ediyor. Parlamento içinden de alabilir. O günün şartları belirler. Güçlü bir kabine oluşturulması ülkemizin menfaatine olacaktır.

'TRUMP'IN SÖYLEMLERİ RAHATSIZ EDİCİ"

Sayın Trump birçok açıklama yapıyor. Biz şu anda Ortadoğu'yu düşünüyoruz. Tavrı ne olacak? Ortadoğu ile ilgili bazı söylemler kulağımıza geliyor, bu söylemler rahatsız edici. Parçalanmış bir Ortadoğu istemiyoruz. Ortadoğu'nun en güçlü ülkesi Türkiye'dir.

"ZATEN ŞU ANDA MEYDANLARDAYIZ"

Bizim meydanlarda yer almamıza mani bir hal yok. Birçok etkinlikler olacaktır. Meydana çıkar mıyız, çıkmaz mıyız... Zaten şu anda meydanlardayız. Ne zaman halkımızla buluşacağız. Bunları konuşuruz. Halkımız partili cumhurbaşkanlığına sıcak bakıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler