HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Bunlara 7 Haziran’da gereken dersi verin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars'ta Cumhuriyet Meydanı'nda konuştu.

Erdoğan: Bunlara 7 Haziran’da gereken dersi verin

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Allah insanları kabileler halinde yarattı. Ancak bu kavimlerin hiçbiri birbirinden üstün değildir. İki tane siyasi parti var. Birisi siyasi Türkçülük, birisi siyasi Kürtçülük yapıyor. Bunlara 7 Haziran’da gereken dersi verin.

“KARŞILARINDA SİLAHLI KUVVETLERİMİZİ BULURLAR”

Artık şurada bir şey kalmadı. Çarşamba perşembe cuma cumartesi Pazar günü sandıktayız. Bu vatan üzerinde ameliyat düşünenler karşılarında bizi bulurlar. Karşılarında silahlı kuvvetlerimizi bulurlar. Karşılarında hepsinden öte bu milleti bulurlar.

“BU MİLLETİ KİMSEYE BÖLDÜRMEYİZ”

Şimdi bir tane paralel devlet çıkmış. Biz de yanıldık. Aldandık. Yoksa bunların 40 yıllık geçmişini hamdolsun son anda durdurma fırsatını yakalayamazdık. Bizim Rabiamız Allahu Ekber dağlarında ölümün üzerine, Allah'ın teslimiyetle giden o kahramanların mirasıdır. Bu milleti kimseye böldürmeyiz. Bu bayrağı asla yere düşürmeyiz.

“BİZE TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZ TEŞEKKÜR EDİYOR”

Yardım götüren TIR'ları durdurarak ihanet içine girenler oldu. İşte bu paralel yapı. Biz şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkarak bu hainlerin yakasına yapıştık. Takip ettik, işte adalet önüne çıkmalarını sağladık. Bunun için bize Türkmen kardeşlerimiz teşekkür ediyor. Bayır bucak Türkmenleri eğer siz bizi yalnız bıraksaydınız bizim halimiz nice olurdu diyorlar.

Aynen CHP'nin geçmişindeki Boraltan köprüsünde Azeri kardeşlerimizin Stalin'in askerlerine bırakılması olayı var ya, 144 tane Azeri'nin orada şehit edilmesi olayı var ya.

“EY BAHÇELİ SEN BU MİLLETİN MİLLİYETÇİSİ OLANA KADAR…”

MHP'nin genel başkanı çıkmış, paralel örgütün bu ihaneti üzerinden bizi Türkiye'yi suçlamaya kalkıyor. Sorsanız milliyetçi. Söylediklerine bakıyorsunuz Esed'in Pensilvanya'nın Kandil'in milliyetçisi. Çünkü onlarla aynı çizgiye gelmiş. Bir tek bu milletin milliyetçisi değil. Ey Bahçeli sen bu milletin milliyetçisi olana kadar bu millet sana itibar etmeyecek bunu bilesin.

“EY KILIÇDAROĞLU BU ÜLKENİN SİYASETÇİSİ OLMAYI ÖĞRENENE KADAR…”

Ana muhalefetin başındaki kişi de benzer şeyleri söylüyor. Neymiş? Gizli gizli yardım götürüyormuşuz, yardım gizli gizli gider miymiş. Esed'in Pensilvanya'nın Kandil'in ağzıyla konuşuyor. Biz Türkmenlere yardım ederken, bunlar onları katleden Esed ile hatıra fotoğrafı çektiriyordu. Ey Kılıçdaroğlu bu ülkenin siyasetçisi olmayı öğrenene kadar bu millet sana da itibar etmeyecek. Bunu da bilesin.

“BU KURUMUN ADI 2013 YILINDA DEĞİŞTİ”

Şimdi dün buradaydı galiba. Dün buradaydı. Ne yaptınız? Gönderdiniz. Akşam geç geldim, Iğdır Erzurum Ankara'ya döndüm. Yahu burada ne dedi? Et Balık Kurumu’nu et süt kurumuna döndüreceğiz dedi. Et ve balık kurumunun adını değiştireceğini söyledi. Adı et ve süt kurumu olacak dedi. Bu kurumun adı 2013 yılında et ve süt kurumu olarak başbakanlığım döneminde değişti zaten. Görev alanını da buna göre yeniden düzenledik.

Şu an size gösterdiğim Resmi Gazete'dir. Resmi Gazete'de yayınlanan şu özellikle kararı burada göstereyim istedim ki sizi nasıl aldatma gayreti içine giriyorlar, bunu bilin. Ya siyasetçi bu denli yalancı olur mu ya? Bakınız bunun yanlışlarını düzeltmekten bıktım. Et kombinası kuracağız Kars’a diyor. 2015 yılında kombina inşaatına başlanacak. Günlük 750 büyükbaş kesim kapasiteli kombinayla ilgili 15 gün içinde ihaleye çıkılıyor. Bunların kararı alındı. Ama bitmedi.

“ŞU CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN BAŞINA BELA OLMAKTAN ÇEKİLECEK MİSİN?”

Bir de biliyorsunuz son günlerde ne dedi? Cumhurbaşkanlığı sarayında altın klozetler, altın kaplama klozetler var dedi. TRT’de canlı yayında ne dedim? Eğer dedim, cumhurbaşkanlığı sarayında altın klozet varsa, gel gör ben hemen cumhurbaşkanlığını bırakacağım. Ama yoksa sen bu cumhurbaşkanlığını böyle bir şeyi ispat edemezsen, orada göremezsen, şu Cumhuriyet Halk Partisi’nin başına bela olmaktan çekilecek misin? Ya zaten bu CHP’nin başına gelirken de yalan söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler