HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: 'Çirkin, yalan ve adice'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı iddialarını sert bir dille yalanladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'a düzenlediği 2 günlük resmi ziyaretinin ardından Ankara'ya döndü.

Dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, birçok başlıkla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'a Müslüman Kardeşler'in Katar'da sürgünde olan liderlerinin Türkiye'ye geleceği iddiaları soruldu.
Henüz kendilerine böyle bir talep ulaşmadığını söyleyen Erdoğan, "Türkiye'ye gelme talepleri olursa bunları teker teker inceleriz. Gelmelerinde herhangi bir engel yoksa o zaman kolaylık gösterilebilir. herhangi bir yabancı misafir nasıl Türkiye'ye geliyorsa o şekilde gelebilirler" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı IŞİD'in petrol ürünlerini Türkiye'nin aldığı iddialarını ise sert bir dille yalanladı.

"Türkiye'nin duruşu belli" diyen Erdoğan, "IŞİD'den Türkiye'nin petrol alıyor yaklaşımı çok çirkin ve yalan, adice bir ifade" ifadelerini kullandı.

Tüm terör eylemlerine karşı Türkiye'nin tutumunun ortada olduğunu dile getiren Erdoğan, yasal olmayan yollardan ülkeye giren petrol ürünlerinin de imha edildiğini kaydetti.

Erdoğan, "Bu konular çok hassas, bizim hassas olduğumuz konular. Asla böyle bir şeye fırsat vermeyiz" dedi.

'ABD BASINI ASPARAGASTA MAHİR'
Erdoğan'a Amerikan basınında Türkiye aleyhine çıkan haberlere ilişkin yorumu da soruldu. Konuyu ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile görüşmesinde gündeme getirdiğini belirten Erdoğan, "ABD basını asparagas haber üretmekte çok mahir. Ben bu ifadeleri Kerry'ye de aktardım" dedi.

Türkiye'nin gerçek yüzünün yansıtılması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, tepkisini "Türkiye ile ABD ilişkilerini bozmaya çalışan çevreler var bunlar asparagas haber üretiyorlar. Bunlar art niyetli kötü yaklaşımlar" sözleriyle dile getirdi.

'İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR'
Cumhurbaşkanı yine ABD basınında yer alan ve Amerika'nın Türkiye'de dostunun kalmadığı ve İncirlik üssü yerine Kuzey Irak'ta yeni üs kurulacağına yönelik haberleri de değerlendirdi.

"Amerika ile stratejik ve model ülke işbirliğimiz devam ediyor" diyen Erdoğan, NATO zirvesi öncesi 'ABD Başkanı Obama ile görüşme yapamayacağına' yönelik haberleri hatırlatarak şöyle devam etti:

"Bunların hiçbirinin doğru olmadığı anlaşıldı. Obama ile 1.5 saat görüşme yaptık. ABD Dışişleri Bakanı ve Savunma Bakanı geldi. Bu kadar trafik varken bu tür söylentiler nasıl çıkartılıyor anlamıyorum. Bunların hiçbirisinin kıymeti harbiyesi yok. Bu haberlerin hepsi iki ülke arasında fitne yaratmaya yönelik uyduruk haberler."

'YOL HARİTASINI GÖRDÜKTEN SONRA...'
Erdoğan, uluslararası camianın IŞİD ile mücadeleye ilişkin attığı adımları da değerlendirdi. Kerry'nin açıklamalarında Suriye ve Irak kelimelerinin yan yana geçtini vurgulayan Erdoğan, "Bu konuda çalışmalar yapılacak, bir yol haritası ortaya konulacak. O yol haritasını gördükten sonra bizi tam olarak tatmin edip etmeyeceğini söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

AFGANİSTAN ÖRNEĞİ
Konuyla ilgili Afganistan örneği de veren Erdoğan, "Burada da masada birçok sözler verildi ama sadece 4 ülke kaldı. Almanya, İtalya, Türkiye ve ABD."

Cumhurbaşkanı, bölgeye insani boyutta her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da kaydetti ve ekledi: "Bu konuda çok hassasız, Kerry de bu konuda bizi anlayışla karşılıyor."

'YENİ TÜRKİYE'NİN ARKASINDAYIM'
Erdoğan'ın iç gündeme ilişkin de önemli değerlendirmelerde bulundu. Önümüzdeki günlerde TÜSİAD'ın toplantısına katılacak olan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Yeni Türkiye iddiasının arkasındayım. Hükümet de arkasında. Bu iddiayı sivil toplum örgütleri de sahiplenizse çok hızlı yol alabiliriz. TÜSİAD'dan da bu yönde beklentimiz var."

'YAKLAŞIM DAHA FARKLI OLMALI'
AB üyelik sürecine ilişkin de açıklama yapan Erdoğan, AB'de şu anda genişleme karşıtı bir yapı olsa da müzakere sürecindeki Türkiye'ye karşı yaklaşımların daha farklı olması gerektiğini belirtti.

Erdoğan, önümüzdeki günlerde BM Genel Kurulu'nda görüşeceği liderlere beklentilerini aktaracağını bildirdi.

'BDDK SORUMLU OLUR'
Erdoğan, Bank Asya konusunda ise BDDK'ya işaret etti. Kurumun süreci çok yakından takip etmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, "Aksi takdirde BDDK sorumlu olur. Taşıma suyla değirmen dönmez. Bankacılıkla ilgili önemli kurallar vardır ve herkes bu kuralları yerine getirmek zorundadır" dedi.

'İLİŞKİYİ KESERİZ'
Erdoğan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarını da Türkiye'ye yönelik tavırları nedeniyle eleştirdi. Türkiye'ye yönelik değerlendirmelerin teknik değil, siyasi olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Biz onların tavırlarıyla bir yere gelmedik. Bu tavırlarını sürdürürlerse hükümete onlarla ilişkiyi kesme önerisinde bulunurum."

TAMPON BÖLGE İDDİASI
Sınırda tampon bölge kurulması konusunda Genelkurmay Başkanlığı'nın çalışma yaptığını söyleyen Erdoğan, "Çalışmalar tamamlandığında önümüze gelecek ve ona göre karar vereceğiz" şeklinde konuştu.

Çözüm sürecinde henüz sağlıklı bir noktaya ulaşamadıklarını da belirten Erdoğan, umutlu olduklarını söyledi.

'TÜRK İSTİHBARATI 3 AYDIR ÇALIŞIYOR'
IŞİD'in elinde bulunan Türk rehinelerin serbest bırakılması için hassas olunduğunu ve yapılan temaslarla sorunun çözülmesi yönünde adımlar atıldığını belirten Erdoğan, Türk istihbarat birimlerinin de 3 aydır bu yönde çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler